3 Mayıs 2024, Cuma - 18:18

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Son iki ayda 108 grev

Tarih: 02 Mart 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 94

Türkiye’de yılın ilk iki ayında birçok iş kolunda gerçekleşen grev sayısı 108’e çıktı.

Emek Çalışma Topluluğu ve Evrensel gazetesi tarafından 2022 yılı Ocak-Şubat aylarında gerçekleşen işçi grevlerine ilişkin bir rapor yayımlandı. Rapora göre Türkiye’de yılın ilk iki ayında çeşitli işkollarında grev  108 grev yaşandı.

Rapora göre Türkiye’de yalnızca son iki ayda ekonomik kriz, çalışma standartları ve düşük ücret zammına bağlı olarak 108 grevin gerçekleştiği tespit edildi. Raporda grevlerin şehirlere göre dağılımı, başlangıç tarihleri ve öne çıkan gruplar, grevlerin ayrıntılı dökümü gibi veriler bulunurken Evrensel gazetesinin işçi grevlerinde yaptığı röportajlar da yer alıyor.

Grevlerin en az 49’u kazanımla sonuçlandı

Türkiye’de Ocak-Şubat 2022 döneminde grev sayısı 108’e çıkarken bu grevlerden en az 49’u kazanımla sonuçlandı.  Türkiye’nin en az 13 şehrine yayılan grevler en çok İstanbul, Gaziantep ve İzmir’de gerçekleşti. Grevler en az ayrı 10 iş kolunda yaşandı. 108 grevde en az 17 bin işçi yer alırken bu grevlerin 54’ünde grev süreci hiçbir sendikanın dahili olmadan meydana geldi. Grevlerin 12’si DİSK’e, 18’i ise Türk-İş’e bağlı sendikalar tarafından yürütülerken 26’sında da bağımsız sendikalar vardı.

Raporun tamamına buradan ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31757
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Son iki ayda 108 grev

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansının ilk günü tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği Medya Konferansı bugün başladı. Gazeteciler, akademisyenler ve hukukçular “gazeteciliğin dönüşümünü” tartışıyor.

Kapat