16 Temmuz 2023, Pazar - 08:01

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Soruşturmalara tepki için açılan başlık ülke gündemi oldu

Tarih: 20 Şubat 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 108

Siyasal Bilgiler Fakültesinde (SBF) 19 Kasım 2019 tarihinde sempozyuma girmeleri engellenerek coplanan ve 25 Aralık 2019 tarihinde Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesinde gerçekleştirilen “Las Tesis” eylemine katılan öğrencilere açılan soruşturma açılmış ve bursları kesilmişti. Dün gece öğrenciler Twitter’da #AnkÜÖğrencisiysen etiketinde yaptırımlara tepki gösterdi ve üniversiteye dair çeşitli eleştirilerini dile getirdi.

Dün gece Ankara Üniversiteliler hem son dönemde açılan soruşturmalara tepki göstermek hem de üniversiteye dair eleştirileri ve önerilerini dile getimek için Twitter’da buluştu. #AnkÜÖğrencisiysen isimli etikete tweet atan öğrenciler kısa sürede Türkiye gündemine girdi.

“Açlıkla terbiye ediyorlar”

Bazı öğrenciler üniversite yönetiminin soruşturmaları baskı aracı olarak kullandığını belirtirken yemekhanelerin durumu, öğrenci topluluklarının kapatılması ve açılmalarına izin verilmemesi gibi sorunlar da başlık altına yazılan konulardan oldu. Haksız yere bursunun kesildiğini belirten bazı öğrenciler ise attıkları tweetlerde üniversite yönetiminin “kendilerini açlıkla terbiye etmeye çalıştıklarını” ifade etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27071
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Soruşturmalara tepki için açılan başlık ülke gündemi oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat