Sosyal kampanya ve logolar dopingle mücadele için masaya yatırıldı
Medya atölyesinin ikinci gün, üçüncü seminerinin konuşmacıları Myra Ajans başkanı Rauf Kösemen ile Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu Medya Sorumlusu Hande Karakurt’tu.
Öğle arasının ardından devam eden Dopingle Mücadele Medya Atölyesinde üçüncü seminerin ilk konuşmacısı Myra Ajans başkanı Rauf Kösemen oldu. Kösemen “Sosyal Sorunların Çözümünde İletişim Gücü: Sosyal Kampanyalar” başlıklı sunumunda “Faydalı işlere faydalı iletişim” hakkında konuştu. Reklamın düşünüldüğü kadar kirli bir kelime olmadığını, reklamın içine yerleştirilen mesajın kamuda ikna süreci yaratmak olduğunu söyleyen Kösemen, “Yaptığımız işe sosyal fayda reklamcılığı diyoruz” dedi.
Sosyal fayda iletişimde bir tek hedef kitle olmadığını belirten Kösemen, “Sosyal sorunların çözümü tek boyutlu olamaz” dedi. Kösemen, bu nedenle sporcular veya antrenörler ikna edilse bile, kitlelerin sporculardan iyi performans beklemesi nedeniyle, tüm hedef kileye seslenilmesi gerektiğinin altını çizerek, bunları bilmeden sosyal fayda iletişimi yapmanın mümkün olmadığını keydetti.
İyi bir sosyal fayda reklamı içerisinde izleyicinin, meselenin ne olduğu ve neden kendisinin ilgilenmek zorunda olduğu, kimlerin bu meseleler etrafında kümelendiği ve izleyicinin üzerine düşen görevin ne olduğuna dair bütün cevapların yer alması gerektiğini ifade eden Kösemen, bu sorulara cevap vermeyen sosyal fayda reklamının iyi çalışmayacağını söyledi. Kösemen, bütün sosyal fayda kampanyalarının amacının, süreçlerin adımlarını örgütlemek olduğunu, kendilerinin de sosyal faydayı yaratabilmek için süreç organize ettiklerini kaydetti. Sorunun parçasını, çözümün parçası haline getiren çalışmalar yaptıklarını belirten Kösemen, çocuk yaşta evlilikleri önlemek için reklam kampanyası başlattıklarını ve bu kampanyadan sonra mecliste çocuk yaşta evliliği teşvik eden yasalarda düzenleme yapıldığını belirtti.
Bütün meselenin insanları kampanya konusunun çeşitli farklılıklarıyla karşılaştırmak olduğunun altını çizen Kösemen, bu nedenle, sosyal fayda reklamlarının tek hedef kitlesinin olmadığını söyledi.
Karakurt: Wada’nın logosu tarafsızlığı ve eşitliği temsil ediyor
Seminerin ikinci konuşmacısı, Dopingle Mücadele Komisyonu Medya Biriminden Hande Karakurt oldu. Sunumunda doping ile ilgili logolar, kampanyalar ve sloganları anlatan Karakurt, WADA’nın logosundaki siyah zeminin spor kurallarını ve tarafsızlığı, yeşil çizgilerin de eşitliği ve adaleti temsil ettiğini söyledi. Karakurt, çizgilerdeki Pantone 360c renginin ise WADA dışında birçok uluslararası kuruluş ve sivil toplum örgütlünün 2017 yılında en çok tercih ettiği renk olduğunu söyledi.
WADA’nın 10 Nisan gününü Adil Oyun Günü olarak kutladığını belirten ve WADA tarafından Adil Oyun Günü için hazırlanan afişi gösteren Karakurt, Türkiye, Hollanda, İngiltere, İtalya, İrlanda ve Almanya’nın Spor Bakanlıkları ve Anti Doping Ajansları ile Uluslararası Basketbol Federasyonu tarafından hazırlananlar kampanya ve videolardan da örnekler verdi.
Haberi Duyur
Kısa Adres: http://gorunum.tk/14701
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Sosyal kampanya ve logolar dopingle mücadele için masaya yatırıldı
Bir cevap yazın