15 Temmuz 2023, Cumartesi - 10:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Talas ödülleri sahiplerini buldu

Tarih: 22 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 298

Sosyal Politika Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin düzenlediği “Prof. Dr. Cahit Talas Sosyal Politika Ödülü 2015”, bugün SBF Aziz Köklü Salonu’nda yapılan törende sahiplerini buldu.

Ödül Töreni, SBF Aziz Köklü Salonu’nda 22 – 23 Ekim tarihlerinde düzenlenen 8. Genç Sosyal Politikacılar Kongresi’nin “Sınıf Hareketi: Sendikal Kriz ve Grevler” ile “Sosyal Politikanın Kıyısında: Çocuklar ve Gençler” başlıklı ilk iki oturumundan sonra yapıldı. Ödül törenin açılışını SBF Sosyal Politikalar Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ahmet Makal yaptı. Makal yaptığı konuşmada Türkiye’de Sosyal Politika geleneğinin ilk olarak İstanbul Üniversitesi’nde, ardından Prof. Dr. Cahit Talas ile Ankara’da başladığını ve bu iki geleneğin hala sürdüğünü anlattı. Öğrencilik zamanlarında mesleğe dair öğrendiği ilk şeyin Talas’ın bir kitabındaki “Barış istiyorsanız, adalet ekin” cümlesi olduğunu ancak geçen 30 yılın ardından “Barış ve adalet”in yitirildiğini ifade etti. En büyük mutluluğunun bu ödülü hayata geçirmek olduğunu söyleyen Makal, konuşmasını Talas’ın hayatını ve eserlerini anlatan bir video ile sonlandırdı.

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Sosyal Politika ödülü için sahneye çağırılan Dr. Volkan Yılmaz, hazırladığı doktora tezinin, teorik çerçevesi ve ampirik bulgularının başarılı bulunmasıyla ödüle layık görüldü. Ödülü alan Yılmaz, “İnsan tez yazarken okunulacağından bile emin olamıyor, bir de üzerine ödül almak iyi hissettiriyor gerçekten” dedi.

İkinci ödül olan “Övgüye Değer Doktora Tezi” içinse Dr. Denizcan Kutlu sahneye çağırıldı. Bir Cebecili olarak SBF çatısı altında ödül almanın onur verici olduğunu söyleyen Kutlu, aynı zamanda İLEF hocası olan tez danışmanı Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir’e de kürsüden teşekkürlerini iletti.

Üçüncü olarak sahneye gelen Dr. Özge Sanem Özateş Gelmez ise hazırladığı tez ile bakımın yardım olmaktan çıkarak bir sosyal hak olması için getirdiği somut öneriler ile “Övgüye Değer Doktora Tezi” ödülünü aldı. Dr. Özge Sanem Özateş Gelmez, ödül konuşmasında çalışmalarında kapılarını açan Mamak’lı kadınlara teşekkür etti.

DSC_0063

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Son ödül için sahneye çıkan Ceyhun Güler, hazırladığı tez ile “Övgüye Değer Yüksek Lisans Tezi” ödülüne laik görüldü. Uluslararası Sendikal hareketlerdeki yeni oluşum çabasını, eski uluslararası sendikal yapılarla karşılaştırması üzerine yazdığı teziyle “Övgüye Değer Yüksek Lisans Tezi” ödülüne layık görüldü. Kürsüye çıkan Güler, Ahmet Arif’in “Vay Kurban” şiirinden bir bölüm okuduktan sonra ödülü yeni doğan kızına ithaf etti.

Katkılarından dolayı Sosyal-İş sendikasından Celal Uyar ve Mahsun Turan’a teşekkür belgesi verildi.

Verdikleri emek nedeniyle jüri üyeleri Prof. Dr. Ahmet Makal, Prof. Dr. Ahmet Selamoğlu, Prof. Dr. Gülay Toksöz, Prof. Dr. Ömer Zühtü Altan ve Doç. Dr. Aziz Çelik’e de teşekkür belgeleri verildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8559
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Talas ödülleri sahiplerini buldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat