1 Ağustos 2023, Salı - 21:40

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Tanıl Bora “linç kültürü” hakkında konuştu

Tarih: 29 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 183

Eğitim Sen Ankara 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” temalı etkinliklerine devam ediyor. Bugün saat 15.00 – 17.00 arasında, SBF’de İletişim Yayınları Editörü Tanıl Bora “Linç Kültürü” başlığıyla konuşma yaptı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) 5 No’lu Üniversiteler Şubesi, “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” temalı etkinliklerine devam ediyor. Bugün saat 15.00 – 17.00 arasında, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde İletişim Yayınları Editörü Tanıl Bora, “Linç Kültürü” hakkında konuştu.

Fotoğraf: Burak Demir

Linci “sivil bir kalabalığın, şeytani olarak gördüğü bir grubu cezalandırması” olarak tanımlayan Tanıl Bora, yalnızca linç kültüründen değil yeniden üretilen linç rejiminden de bahsedilmesi gerektiğini kaydetti. Bora, devletin linci engellemek yerine teşvik edici tutumlarda bulunduğu beliterek, “Linç, devlet otoritesine başkaldıran bir eylemdir. Son 20 yılda bir tür halkla ilişkiler yöntemi olarak Kürtlere, Alevilere, solculara karşı da kullanılıyor. Lincin sistematikleştirilmesi, yönetim tekniği olarak benimsenmesi vahimdir” diye konuştu.

Lincin olağanlaştığını ifade eden Bora, “Linç olayı hiçbir zaman skandal olmuyor; bu belki kelimenin günlük dilde, magazin dilinde tüketilmesinden. Gerçek linçler infial uyandırmıyor” dedi.

Etkinlik, soru – cevap kısmının ardından sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8049
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Tanıl Bora “linç kültürü” hakkında konuştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat