17 Temmuz 2023, Pazartesi - 11:29

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Tarım öğreniminin 176’ncı yılında tarım gazeteciliği ele alındı

Tarih: 11 Ocak 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 88

Türkiye’de tarım öğreniminin 176’ncı yıl dönümü için Ankara Üniversitesi’nde etkinlikler düzenleniyor. “Türkiye’de Tarım Öğreniminin 176. Yıl Dönümü Kutlamaları” kapsamında Tarım Gazeteciliği Çalıştayı yapıldı. Çalıştay’ın “Tarım ve Gıdada Doğru Bilgiye Ulaşmak” başlıklı ikinci oturumunda bürokrat ve akademisyenlerin sunumları vardı. İLEF Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun da oturumun konuşmacıları arasında yer aldı. Üçüncü oturumda ise “Tarım ve Gıda Haberciliğinin Sektörlere Yansıması” başlıklı son oturumda da sektör temsilcileri ve uzmanlar konuştu.

Türkiye’de tarım öğreniminin 176’ncı yıl dönümü için Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikler kapsamında “Türkiye’de Tarım Öğreniminin 176. Yıl Dönümü Kutlamaları” Çalıştayı düzenlendi.

Prof. Dr. Abdülrezak Altun, ikinci oturumda yaptığı konuşmada, tarım ve gazetecilik ilişkisine değindi. Altun, iletişimin bütün insani faaliyetlerin merkezinde yer aldığını söyleyerek tarım, sağlık, ekonomi, spor gibi birçok alanı kamuoyuna tanıtacak bir gazetecilik ve habercilik etkinliğine ihtiyaç olduğunu belirtti. Prof. Dr. Altun, veteriner, ziraat ve iletişim fakültesi gibi kurumların faaliyetlerini birleştirecek disiplinler arası bir ortak anlayışın olmadığını vurguladı. Tarım Gazetecileri ve Yazarları Derneği üyelerinin çoğunun ziraat fakültesi mezunu olduğunu belirten Altun, iletişim alanında yetişmiş kişilerin tarım gazeteciliğine ilgi duymadığını söyledi. Altun, bu ilgisizliğin nedenlerinden birinin de İLEF’in Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne bağlı Basın ve Yayın Yüksek Okulu olarak kurulması ve öğrencilerin çoğunlukla siyasete yönelmesi olduğunu belirtti.

Altun: “Ziraat Fakültesi öğrencileri not için olmasa ‘gideyim çapa yapayım, traktöre de bineyim’ demez. Böyle bir durumda disiplinler arası çalışmak ve iletişimcileri ziraatçilerle, ziraatçileri iktisatçılarla, eğitimcileri tıpçılarla buluşturacak etkinliklere ihtiyaç var” dedi. Altun, Türkiye’de tarım alanında bir ilerleme olacaksa öncelikle tarım konusunun hem okulda hem de bu işle uğraşan insanlar arasında daha farklı bir bakış ile ele alınmasını sağlayacak iletişimcilerin ilgisine ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Altun, “Umarım bu toplantı bundan sonraki birlikteliklere vesile olur. İki alan arası ilişkileri kurabildiğimiz oranda disiplinler arası olabilmeyi ve özellikle gençlerin önünü açabilmeyi sağlayabiliriz” diye konuştu.

İkinci oturumda Altun’un yanı sıra Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. R. Ertan Anlı da birer konuşma yaptı.

Tarım ve Gıda Haberciliğinin Sektörlere Yansıması başlıklı üçüncü oturumda ise Adana Çiftçiler Birliği Başkanı Mutlu Doğru, Tohum Sanayiciliği ve Üreticileri Alt Birliği (TSÜAB) Başkanı Yıldıray Gençer, Çiftçi TV Medya Başkanı Tarık Çanak, FAO Türkiye Temsilci Yardımcısı Dr. Ayşegül Selışık, Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nevzat Artık’ın konuşmaları yer aldı.

Çalıştay Ankara Üniversitesi önceki dönem rektörlerinden, Tarım ve Gıda Etiği Derneği Başkanı Prof. Dr. Cemal Taluğ’un konuşmaları ile son buldu. Taluğ, “Bir ülke temel gıda ürünlerinde kendine yeterliliğe önem vermelidir ve bunu sağlayabilecek politikaları da öncelik vermelidir. Tarım alanında insan onurunun korunması ve geliştirilmesi önemlidir diye düşünüyorum” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31227
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Tarım öğreniminin 176’ncı yılında tarım gazeteciliği ele alındı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat