17 Temmuz 2023, Pazartesi - 18:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Tedirgin-I” sergisi Goethe’de ziyarete açıldı

Tarih: 02 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 155

Hacettepe Üniversite Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin eserlerinin sergilendiği “Tedirgin-I” sergisi ziyarete açıldı.

Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinin lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile öğretim görevlilerinin eserlerinden oluşan “Tedirgin-I” sergisi Goethe Enstitüsü’nde açıldı. TDKB işbirliğiyle açılan gravür sergisine, Hacettepe Üniversitesi rektör eski yardımcısı Prof. Dr. Süleyman Yıldız, ve Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Mümtaz Demirkan katıldı.

Dr. Frankenberg: “Eserleri canlı görmek, internette görmekten farklı”

Serginin açılış konuşmasını Goethe Enstitüsü Müdür Yardımcısı Dr. Barbara Frankenberg yaptı.  Frankenberg, Küratör Hasan Kıran’ın Türkiye’de 27 sergi açtığını ve 18 adet başarı ödülüne sahip olduğunu ifade etti. Sergi çalışmaları sürerken dijital ortamda konuyla ilgili araştırma yaptığını söyleyen Frankenberg, “Anladım ki eserleri canlı görmek, internette görmekten farklı şeyler ifade edebiliyor” dedi.

Frankenberg’den sonra sözü alan Prof. Dr. Süleyman Yıldız,  “Konservatuar sanat açısından Hacettepe Üniversitesini büyütmektedir” dedi. Açılıştaki son konuşmacı, Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Öğretim Üyesi Mümtaz Demirkan ise gelecekte fakültede yapılabilecek çalışmalar ile ilgili şöyle konuştu: “Fakültedeki arkadaşlarla bir araya geldiğimizde dışarıyla nasıl buluşabileceğimiz konusunda görüşlerimizi bildirdik. O yüzden kültür merkezleriyle olan ilişkilerimiz kurumsal anlamda bizim için çok önemli. Dolayısıyla şu an burada olmak çok heyecan verici.”

Hasan Kıran: “Eserlerimde tedirginliklerimi ifade ettim”

Toplumda, gelecek kaygısı, siyasi gelişmeler gibi nedenlerden kaynaklanan tedirginlikler yaşandığını söyleyen Kıran, “Türkiye’de son bir buçuk, iki yıldır garip garip tedirginlikler yaşıyoruz. Darbe sürecinden beri herkesin kafası karışık, ben eserlerimde kendi tedirginliklerimi ifade ettim” diye konuştu. Kıran, serginin konseptinin bir yıl önce belirlendiğini ve bu süreç boyunca öğrencilere konsept, kurgu ve kompozisyon konusunda müdahale etmediğini ekledi.

Sergi, 1 Mart-15 Nisan tarihleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17417
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Tedirgin-I” sergisi Goethe’de ziyarete açıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat