17 Temmuz 2023, Pazartesi - 11:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Telekom, Fener’e geçit vermedi

Tarih: 26 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 102

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek finali maçlarında Türk Telekom, Fenerbahçe Beko’yu sahasında konuk etti. Kıran kırana geçen maçta Türk Telekom, Fenerbahçe’yi 88-85 skorla yendi.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde normal sezon karşılaşmalarının tamamlanmasının ardından play-off çeyrek finali ikinci maçı için bugün Fenerbahçe Beko, Türk Telekom’a karşı mücadele verdi. İki galibiyet alan takımın yarı finale yükseleceği seride, Türk Telekom, Fenerbahçe’yi 88-85 yenerek 29 Mayıs Çarşamba günü Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda yarı final için Fenerbahçe ile tekrar karşılaşmayı garantiledi. Fenerbahçe Beko, serideki ilk maçta Türk Telekom’u 82-72 mağlup etmişti.

Ankara Spor Salonunda oynanan maçta ilk çeyreğe iyi başlayan ekip, misafir takım Fenerbahçe Beko oldu. Bobby Dixon ve Marco Guduric’in 3’lüklerine Stimac’ın sayılarıyla cevap veren Türk Telekom, Ender Arslan’ın oyuna girmesinden sonra daha iyi bir oyun sergiledi ancak yine de ilk çeyreği deplasman ekibi 21-24 önde kapattı.

Türk Telekom ikinci çeyreğe üst üste bulduğu sayılarla başladı. İkinci çeyrekte dış atış performansını yükselten Türk Telekom, TJ Campbell’ın üst üste attığı üçlüklerle farkı kapatıp öne geçti. Ev sahibi ekip faul hakkını erken doldurunca savunmasında zaaflar verince Fenerbahçe bu zaaflardan yaralansa da farkı kapatamadı, devre arasına 45-48 mağlup girdi.

Üçüncü periyota Türk Telekom önde başladı. Melih Mahmutoğlu’nun üçlüğüyle Fenerbahçe, farkı kapatsa da Türk Telekom, üstünlüğü elden bırakmadı. Türk Telekom’un takım faulünü erken doldurması, Fenerbahçe’nin çizgiden kazandığı sayılarla farkı kapatmasına yaradı. Fenerbahçe’den Melih Mahmutoğlu’nun, Türk Telekom’dan ise Sylven Landesberg’in son saniyelerde attığı üçlükler taraftarı heyecanlandırdı. Türk Telekom, son çeyreğe 70-68 önde girdi.

Son çeyreğe Fenerbahçe önde başladı. İki takım da hücumu elden bırakmadı ve üst üste üçlüklerle farkı korumayı başardı. Enver Arslan kritik bir üçlüğü kaçırdı, Fenerbahçe çizgiden aldığı sayılarla, farkı 76-79 yaptı. Türk Telekom’un skorer ismi TJ Campbell son saniyelerde attığı üçlükle farkı 84-80’e getirdi. Fenerbahçe son beş saniyede attığı sayıyla  farkı 86-85 yaparak molaya gitti. Buna rağmen Türk Telekom 88-85 skorla maçı kazanmayı bildi. Maçta zaman zaman iki takımın taraftarları arasında gergin anlar yaşandı ve polis müdahale etti.

“Kural çok basit, üçüncü maçı kazanmamız gerekiyor”

Maçın ardından Fenerbahçe Koçu Željko Obradović şöyle konuştu: “Çok zorlayıcı bir maçtı. Takım elinden gelen her şeyi yaptı. Küçük detaylar maçın sonucunu belirledi. Türk Telekom’u tebrik ediyorum. Kural çok basit, üçüncü maçı kazanmamız gerekiyor. Fenerbahçe taraftarına teşekkür ediyorum.”

Melih Mahmutoğlu ise sahada yaşanan olaylarla ilgili, “Bizim sahada biri sahaya en ufak adım atsa olaylar, burada öyle değil. Sahada gerçekten iki takımdan oyuncular mücadele ediyor, spordan anlamayan insanlar bu şekilde davranınca olaylar çıkıyor. Sahada dimdik duruşumuzla devam edeceğiz. Çarşamba günü zor geçecektir, Türk Telekom oyuncularını tebrik ediyorum” dedi.

“Çok küçük farkların, detayların belirleyici olacağını biliyorduk”

Türk Telekom koçu Burak Gören ise sahada şartlar eşit olduğunda Fenerbahçe’yi yenebileceklerini bildiklerini söyledi ve ekledi: “Diğer zamanlarda herkesi takıma destek olmaya bekliyoruz, Ankara’da tekrar basketbolu canlandırıyoruz, inanılmaz bir destekle maçı kazandık. Fenerbahçe ile beşinci maçımızı oynadık. Çok küçük farkların, detayların belirleyici olacağını biliyorduk. İstanbul’da ne ile karşılacağımızı biliyoruz. Bu önemli galibiyet Türk Telekom markasının vizyonunu açacak bir galibiyet oldu.”

Kaya Peker ise maç hakkında “Maçla alakalı, biz kazanmak zorunda olduğumuz maç olarak bakıyorduk. Bunu yapabileceğimizi biliyorduk. En önemlisi çok güzel bir mücadele örneği gösterdik. Fenerbahçe takımına biz çok saygı duyuyoruz. Fenerbahçe taraftarıyla da bir sorunumuz olduğunu düşünmüyorum. Çarşamba günü elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Fenerbahçe ile toplam beş maç oynadık, dördünü başa baş oynadık” açıklamasında bulundu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23870
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Telekom, Fener’e geçit vermedi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat