23 Temmuz 2023, Pazar - 15:34

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

TGS’nin yeni başkanı Güç: “Öğrenci komisyonları da kuracağız”

Tarih: 22 Aralık 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 129

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), 20. Genel Kurulunu bugün yaptı. Sabat-Atv grevcilerden Uğur Güç, TGS’nin yeni genel başkanı oldu. Güç, yeni dönemi GÖRÜNÜM’e değerlendirdi.

tgs-genelkurul2TGS, yeni yönetimini belirledi. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Burhan Felek Toplantı Salonu’ndaki Genel Kurul’da 114 delegeden 57’si oy kullandı. Sabah-ATV grevcilerinden Uğur Güç 49 oyla TGS Genel Başkanı seçildi. Yeni yönetimde IMC TV’den Mustafa Kuleli, Birgün’den Eylem Deniz Durgun, Özgür Gündem’den Sedat Yılmaz, ETHA’dan Arzu Demir ve Evrensel’den Emine Uyar bulunuyor.

Yeni Genel Başkan Uğur Güç, yeni dönemi GÖRÜNÜM’e değerlendirdi.

Genel Kurul’da genç ve mücadeleci bir yönetim oluşturduklarını belirten Güç, “Yeni dönemde kıdem tazminatı ve yeni sendikalar kanununun getirdiği değişimler hakkında girişimlerde bulunacağız” dedi. Güç ayrıca, 2012 yılında yürürlüğe giren Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu ile üyelik işlemleri sırasında noter şartının kaldırılmasını olumlu bir gelişme olarak değerlendirirken, işkollarının değişimi ile internet alanında çalışan gazetecilerle birlikte örgütlenmelerinin önünde engel yaratıldığını ve bu konuda girişimlerinin devam ettiğini dile getirdi.

Önümüzdeki dönemde öğrencilerin TGS ile ilişkilerine de değinen Uğur Güç, genç gazeteci adaylarının mesleğe bakış açılarını öğrenmek ve beraber örgütlenmek için İstanbul’dan başlayarak TGS’nin öğrenci komisyonlarını kurduklarını, buradan alacakları tecrübe ile Türkiye’nin her yerinde öğrenci komisyonlarını kuracaklarını belirtti.

Genel Kurulda yayımlanan Sonuç Bildirgesi’nde ise mücadele çağrısını yinelendi.

Bildirgede şu ifadelere yer verdi:

“Gazeteciler hem işverenlerin, hem de siyasi iktidarın baskılarına direnerek görevlerini yapmak  ya da gerçekleri onların süzgecinden geçtiği kadarıyla halka sunmak arasında tercihe zorlanıyor. Gerçekleri halka iletme yolunu seçenler; baskı ve tehditlerle, davalarla, işten atmalarla karşılaşıyor. İktidarlarla bugüne kadar en iyi geçinen köşe yazarları bile iktidarla ilk ters düşüşlerinde işten atılıyorlar. Bu durum diğer medya emekçilerine bir gözdağı olarak kullanılıyor.”

Mesleğe yeni başlayanların öğrencilik yıllarından başlayarak “stajyer” adı altında sigortasız ve ücretsiz bir şekilde çalıştırıldığı kaydedilen bildirgede, bu kölece koşullara karşı mücadele edileceği, meslek liselerindeki öğrencilerin mesleki ve sendikal bilincinin geliştirilmesi için eğitim kurumlarında faaliyet örgütleneceği belirtildi. Bildirgede “Genel Kurulumuz, tüm sendikal çalışmalarda tabanın söz ve karar sahibi olmasını, kadın-erkek eşitliği başta olmak üzere her türlü eşitliği, demokrasinin ve demokratik hukuk düzeninin her alanda sağlanmasını ve korunmasını görev bilir.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3337
Yol: Ana sayfa » Yazılar » TGS’nin yeni başkanı Güç: “Öğrenci komisyonları da kuracağız”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat