16 Temmuz 2023, Pazar - 10:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Tıp Bayramı’na sanat kattılar: Hekimlerin Sergisi açıldı

Tarih: 15 Mart 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 50

Hekimlerin ürettiği sanat çalışmaları, Ankara’da sergileniyor. Ankara Tabip Odası (ATO) tarafından düzenlenen sergide, 80 hekimin fotoğraf, resim, seramik, heykel ve çini çalışmaları sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. 

Ankara, 14 Mart Tıp Bayramı’nda hekimlerin eserlerinden oluşan bir sergiye de ev sahipliği yapıyor. ATO’nun Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde dün açtığı sergi, hekimlerin sanat çalışmalarını bir araya getiriyor. Çeşitli dallarda çok sayıda eser,  26 Mart’a kadar Ankaralı sanatseverleri bekliyor.

Serginin açılış konuşmasını yapan ATO Başkanı Dr. Ali Karakoç, hekimlerin hakları için 14-15 Mart’ta g(ö)Rev eylemi yaptıklarını hatırlatarak “Emeğimizin hakkı ve geleceğimiz için mücadele ediyoruz” dedi.

Prof. Dr. Ali Karakoç: “14 Mart’ı bayram olarak kutlamıyoruz”

Konuşmasının ardından Görünüm’ün sorularını da yanıtlayan Karakoç, serginin artık gelenekselleştiğini belirterek, sergiye eserleriyle katılan hekim sayısının giderek artıyor olmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

Öte yandan Karakoç, 14 Mart Tıp Bayramı’yla ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Karakoç, “Aslında bugün bir bayram evet ama bayram havasında kutlayamıyoruz ne yazık ki” dedi. Karakoç, “14 Mart, Türkiye’de Tıp Bayramı olarak kabul ediliyor. Yıllardır ülkemizde bulunan sağlık politikaları nedeniyle 14 Mart’ı biz bayram olarak kutlayamıyoruz. Türk Tabipler Birliği ve tabip odaları olarak  ‘14 Mart Haftası’ adı altında bir haftalık program hazırlıyoruz ve bu alanda yaşanan sorunları, bunlarla ilgili çözüm önerilerini, ve farklı politikaları tartışıyoruz” diye konuştu.

 

 

Prof. Dr. Metin Arslan: “Tekrar hayata gelsem tekrar doktor olurum, ülkemi terk etmem”

Sergide eserleri de bulunan hekimlerden Prof. Dr. Metin Arslan da Tıp bayramının çok değerli olduğunu ve bu sergi sebebiyle bir kez daha doktorların iddialı olmadıkları halde ne kadar yaratıcı kimseler olduğunu fark ettiğini söyledi. Tıp Bayramı’nın hatırlanıyor olmasına çok sevindiğini dile getiren Prof. Dr. Metin Arslan, “Burada doktorların çoğu, ‘tekrar hayata gelsem tekrar doktor olurum, ben ülkemi terk etmem’ diyor. Niye terk edelim biz ülkemizi? Öyle yanlış bir algı olmasın lütfen. Doktorlar Türkiye’de kalır ve uğraşırlar. Yani doktorlar, doktor oldukları için çok memnunlar” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Sağlık çalışanlarına yönelen şiddetin son bulması gerektiğini de söyleyen Arslan “Daha öncesinde bu tür vakalar yoktu. Zaman ilerledikçe doktorlara şiddet uygulanmasına ve üstelik artmasına tanık oluyoruz. Bu durum çok acı verici, son bulmasını umuyorum” dedi.

Prof. Dr. Metin Arslan

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/32000
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Tıp Bayramı’na sanat kattılar: Hekimlerin Sergisi açıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat