17 Haziran 2024, Pazartesi - 03:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

TİP’li öğrenciler mezarları başında anıldı

Tarih: 09 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 170

Bahçelievler Katliamı’nın 37. yıldönümünde, öldürülen yedi TİP’li öğrenci dün mezarı başında anıldı.

Tarihe “Bahçelievler Katliamı” olarak geçen, yedi Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyesi öğrencinin 8 Ekim 1978’de Ankara Bahçelievler’de Abdullah Çatlı ve beraberindeki 6 kişi tarafından katledilmesinin üzerinden 37 yıl geçti. Katliamın 37. yıldönümünde 7 TİP’li, Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabirlerinde anıldı.

Mezarlıkta saat 13.00’da başlayan anmada TİP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Can Açıkgöz, Halkevleri Kadın Sekreteri Dilşat Aktaş, Birleşik Haziran Hareketi adına Kaya Güvenç ve Komünist Parti adına Ali Rıza Aydın birer konuşma yaptı.

Yedi kez idam cezasına çarptırılan iki hükümlü serbest bırakıldı

Bahçelievler Katliamı davası sonucunda yedişer kez idam cezasına çarptırılan Bünyamin Adanalı ve Ünal Osmanağaoğlu, 2012 yılında çıkarılan 3. Yargı Paketi’yle serbest bırakıldı. Osmanağaoğlu, 30 Haziran 2014’te kalp yetmezliğinden hayatını kaybetti. Dönemin teşkilattan sorumlu Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, “Ülkücü yiğidimizi, Ünal Osmanağaoğlu’nu kaybettik. Zorluklarının aşılmasında ocağımızın ok’larındandı. Mekânı Cennet Olsun” diyerek tweet atmıştı.

Katillerden Haluk Kırcı ise, 4 Şubat 2015 günü Bursa Açık Cezaevi’nden Denetimli Serbestlik Yasası’ndan tahliye edildi.

Kırcı: “Beşini kendim, ikisini Abdullah Çatlı öldürdü”

Kırcı, bir ifadesinde yedi TİP’li öğrenciden beşini kendisinin, ikisini de Abdullah Çatlı’nın öldürdüğünü söyleyerek, “O günkü şartlar içinde inanmış bir militandım. İliklerime kadar inanmıştım. Yüz kişi de gelse öldürecektim” demişti.

page_7-tip39li-ogrenci-34-yil-once-bugun-olduruldu_705400488

Bahçelievler Katliamı

Abdullah Çatlı, Haluk Kırıcı, Ünal Osmanağaoğlu, Bünyamin Adanalı, Ercüment Gedikli, Mahmut Korkmaz ve Kadri Kürşat Poyraz 8 Ekim 1978 günü Ankara’nın Bahçelievler semtinde Türkiye İşçi Partisi üyesi Latif Can, Efraim Ezgin, Hürcan Gürses, Osman Nuri Uzunlar, Serdar Alten, Faruk Ersan ve Salih Gevence isimli yedi öğrenciyi öldürdü.

Anma etkinlikleri 3 farklı ilde devam edecek

Katledilen yedi TİP’li öğrenci, TİP tarafından 11 Ekim Pazar günü saat 13.00’da Bursa Yenşehir Santral Park’ta, Çorum ve Kırklareli’nde çeşitli etkinliklerle anılacak.

Abdullah Çatlı, Haluk Kırcı gibi isimlerin baş sanığı olduğu Bahçelievler Katliamı davası Ankara 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 15 Eylül’de görüldü. Dava, sanık avukatların duruşmaya gelmemesi nedeniyle 11 Kasım 2015 tarihine ertelendi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8390
Yol: Ana sayfa » Yazılar » TİP’li öğrenciler mezarları başında anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İLEF’te yarın Panayır günü

Panayır’24 saat 15.00’te başlayacak. Panayır'da ABB Kent Orkestrası ve Random grubu da sahne alacak.

Kapat