26 Temmuz 2023, Çarşamba - 22:00

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Toker ve Zeyrek ülke gündemini konuştu

Tarih: 24 Mayıs 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 120

Gazeteci Çiğdem Toker ve Deniz Zeyrek, Çarşamba Söyleşileri’nde bu haftanın konuğu oldu. Mülkiyeliler Birliği’nde, “Medya ve Seçimler” başlığıyla yapılan söyleşide, ülke gündemi değerlendirildi.

Geleneksel Çarşamba Söyleşileri’nde, bu hafta ülke gündemi konuşuldu.“Medya ve Seçimler” başlığıyla 18.30’da yapılan söyleşinin konukları gazeteci Çiğdem Toker ve Deniz Zeyrek oldu. Erken seçim ve medyada işten çıkarılmaların tartışıldığı toplantı Mülkiyeliler Birliği’nde yapıldı.

Toker: “Bu yayınlar hipnotize olmuş yurttaşlar yaratıyor”

Söyleşide ilk sözü gazeteci Çiğdem Toker aldı.Ekonomi Muhabirliği de yapmış olan Toker “Lira hızla değer kaybederken ve Merkez Bankası suskunluğu korurken, medya bu sorunu hafifletir nitelikte yayınlar yapıyor. Bu yayınlar hipnotize olmuş yurttaşlar yaratıyor” dedi. Doğan Medya’nın satılmasına da değinen Toker, “Pek çok arkadaşımın yeri değişti, pek çoğunun da değişecek” dedi. Kamuoyunun gelecek seçimlere ve sonrasına dair kafasının karışık olduğunu söyleyen Toker, “Gerçeklerin bilinmesi istenmiyor ve buna yönelik çalışmalar yapıldığı için de bilinmiyor” dedi. Toker, ana akım medyanın bu noktadaki eksikliklerinin altını çizerek bir nefes alma alanı olarak internet haberciliğini işaret etti.

Zeyrek: “Ana akım medya protokol gazeteciliğine döndü”

Sözü Toker’den alan Zeyrek, konuşmasına Mülkiyeliler Birliği’nin yeni yönetiminde gördüğü demokratik seçim sebebiyle teşekkür ederek başladı. Seçim ve medya konusuna hem kavramsal hem reel dünya açısından bakmak gerektiğini belirten Zeyrek, “Medya eskiden olduğu gibi, sistemle vatandaş arasında bir köprü olmalıdır” dedi. Zeyrek, “İnsanların kafasının karışık olması güç odaklarının istediği şey” diyerek, medyanın her unsurunun çoksesli tarafını yeniden gerçekleştirmesi gerektiğini belirtti. Ana akım medyadaki dönüşümün, gündemden habersiz kitleler yaratacağını belirten Zeyrek, “Ana akım medya protokol gazeteciliğine döndü” dedi. Konvansiyonel medyanın boşluğunu sosyal medyanın doldurduğunu söyleyen Zeyrek, sosyal medyada gördüğü denetimsiz hali de eleştirdi.

Usta gazeteci Atilla Aşut da katılımcılar arasındaydı

Doğan Medya’nın satış işlemlerinin geçtiğimiz günlerde resmileşmesiyle birlikte, ana akım medyada işten çıkarmalar başlamıştı ve Deniz Zeyrek de CNN Türk’te işten çıkarılanlardan biriydi. Zeyrek, söyleşinin soru cevap kısmında kendisine yöneltilen “işten çıkarılmanızın sebebi nedir?” sorusunun üzerine, “Sanılanın aksine geçmişte bir iki olay dışında yönetimle sürtüşme yaşamamıştım. Bu bir tercih meselesi. Çok anormal görmüyorum. Yeni yönetim bir strateji belirleyerek geldi. Bu strateji üzerinden kendi kurduğu ekiplerle yola devam etmek istiyor. Ben de bu karara saygı duyuyorum” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18756
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Toker ve Zeyrek ülke gündemini konuştu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat