24 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

TSYD eski Başkanı Onur Belge hayatını kaybetti

Tarih: 07 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 75

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) eski Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) önceki yönetim kurulu üyesi Onur Belge vefat etti.

TSYD eski başkanlarından Gazeteci Yazar Onur Belge, Kınalıada’daki evinde dün sabah 05.00 sıralarında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. 69 yaşında hayata veda eden Belge’nin cenazesi, bugün Kınalıada Camisinde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Usta Gazeteci ve Köşe Yazarı Belge, Aydınlık Gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Onur Belge için Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) başsağlığı mesajı yayımladı. TFF‘nin başsağlığı mesajında, “Onur Belge’ye Allah’tan rahmet, yakınları, sevenleri ve spor camiamıza başsağlığı dileriz” denildi. TBF’nin mesajında ise, “TSYD eski başkanlarından, Gazeteci ve Spor Yazarı Onur Belge’nin vefat ettiğini üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz. Merhuma Allah’tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve Türk spor ailesine başsağlığı dileriz” ifadelerine yer verildi.

TSYD eski Başkanı Onur Belge

TSYD eski Başkanı Onur Belge

Onur Belge Kimdir?

1946 yılında İstanbul’da doğan Onur Belge, İstanbul Üniversitesi (İÜ) Gazetecilik Enstitüsünde eğitim yaptı. İstanbulspor, Vefa, Taksim gibi takımlarda profesyonel olarak futbol oynayan Belge, mesleğe 1968 yılında Günaydın Gazetesinde spor muhabiri olarak başladı. Gazetecilik yaşamını Hayat Spor, Türkiye Haberler Ajansı (THA), Hürriyet, Fanatik’te sürdüren Belge, Hürriyet adına Londra’da görev yaptı. Ayrıca Star Tv, Brt Tv ve Radyokulüp ve Bugün Gazetesinde çalışan usta gazeteci, yıllarca Kanal A’da yorumcu olarak görev yaptı. ‘Dünya Kupası Tarihi‘ isimli bir kitap yazan Onur Belge evli ve 1 çocuk babasıydı. TSYD’de 1996-1998 tarihlerinde genel sekreter yardımcılığı görevinde bulunan Belge 2002-2006 arasında iki dönem başkanlık yaptı. ‘Gazete’ adlı yayının da spor müdürlüğünü üstlenen Belge, Aydınlık Gazetesinde köşe yazarlığı yapıyordu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7762
Yol: Ana sayfa » Yazılar » TSYD eski Başkanı Onur Belge hayatını kaybetti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat