4 Mayıs 2024, Cumartesi - 11:44

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

TSYD’nin bu haftaki konuğu Meriç Enercan oldu

Tarih: 09 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 100

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi tarafından gerçekleştirilen “TSYD Buluşmaları”nın bu haftaki konuğu spor yazarı Meriç Enercan oldu. 

TSYD Ankara Buluşmalarına bu hafta BYYO mezunu emekli spor muhabiri Meriç Enercan konuktu. TSYD Ankara Şubesi’nde gerçekleşen etkinlikte öğrencilik yıllarından ve meslek tecrübelerinden bahseden deneyimli gazeteci Enercan, gazeteci adaylarının sorularını yanıtladı.

“Ben bu sisteme hizmet etmem”

BYYO mezunu Enercan, öğrencilik yıllarında akademisyen olmak istediğini ancak 12 Eylül’de tutuklanan hocalarını görünce, “Bu sisteme hizmet etmek istemediğimi fark ettim” dedi. Bu durumun onu dönem dönem yaptığı muhabirliği, profesyonel şekilde yapmaya ittiğini söyleyen Enercan, spor muhabirliğine başlama hikayesini ise “Ekonomi muhabiri, parlamento muhabiri olabilirdim ki onları da yaptım ama sonra kendime ‘hafta sonu maçlara yine gidecektim gitmişken yazıyım’ dedim. Yani hem mesleğimi yapmış olduğumu hem de zevk aldığımı fark ettim” ifadeleriyle aktardı.

“Keşkem yok iyikim var vicdanen çok rahatım”

Meslek hayatıyla ilgili öz eleştirileri var mı sorusunu, içinin rahat olduğu ve pişmanlık duymadığı şeklinde yanıtlayan Enercan, futbol gibi sporların ön plana çıkarılmasının diğer spor dallarını ve spor yazarlığını daralttığını ifade etti. Enercan, amatör ligleri de haberleştirdiğini de anlatıp “Tamamen öyle yapsaydım, amatör gazeteci olarak evde oturuyor olurdum” dedi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23444
Yol: Ana sayfa » Yazılar » TSYD’nin bu haftaki konuğu Meriç Enercan oldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat