19 Nisan 2025, Cumartesi - 12:09

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Tuncay Özkan ÇGD’ye teşekkür ziyaretinde bulundu

Tarih: 13 Mart 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 212

Tuncay Özkan tahliyesinin ardından bugün Çağdaş Gazeteciler Derneği’ne ziyarette bulunarak, tutukluluk süresince kendisine destek olanlara teşekkürlerini sundu.

Fotoğraf: Merve Filiz

Fotoğraf: Merve Filiz

Tuncay Özkan, ÇGD Başkanı Ahmet Abakay ve Genel Sekreter Nurşen Tekin, ÇGD Genel Merkezinde basın toplantısı düzenledi. Özkan, toplantıda tutuklu olduğu süre içinde kendisine destek olan ÇGD ve basın çalışanlarına teşekkür etti.

Toplantıda Tuncay Özkan, Türkiye’yi saran karanlığa, yaşanan faşizan saldırılara karşı dayanışmasını, direncini ve inancını sürdüren tek mesleğin gazetecilik olduğunu söyledi. Ayrıca Özkan, “Direnen örgütlerin başında Çağdaş Gazeteciler Derneği yer almaktadır” dedi. Yosunun çiçek açtığını ilk defa ceza evi hücresinde gördüğünü söyleyen Özkan, böyle bir durumla karşılaşınca örgütsel mücadelenin ne kadar önemli olduğunu anladığını belirtti.

Fotoğraf: Ozan Çepni

Fotoğraf: Ozan Çepni

Özkan: “Hepinize Teşekkür Ediyorum”

Özkan; “Demokrasiyi işler kılan, bunun için hayatından pek çok fedakârlıklar yapan başta Ahme

t Abakay olmak üzere bütün gazetecilere, meslek örgütlerine, arkadaşlarıma ve ÇGD yöneticilerine saygılarımı sunuyorum. Onlarla birlikteyim dayanışma içindeyim. Dünyanın neresinde olursa olsun bu özgürlük mücadelesinde bana hangi görev düşerse düşsün yerine getireceğimi söylemek için geldim. Hepinize teşekkür ediyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Gazeteci Tuncay Özkan, Ergenekon soruşturması kapsamında 23 Eylül 2008 de gözaltına alınmış, 5 yıl 4 ay tutukluluğunun ardından 10 Mart günü tahliye edilmişti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3502
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Tuncay Özkan ÇGD’ye teşekkür ziyaretinde bulundu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ÇGD, “2024 Yılın Başarılı Gazetecileri Ödüllerini” açıkladı

Çağdaş Gazeteciler Derneği 2024 yılının başarılı gazetecilerini belirledi. Yılın haberi ödülü Timur Soykan'ın oldu. ÇGD Dayanışma Ödülü de BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen'e verildi.

Kapat