25 Temmuz 2023, Salı - 11:12

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türk Telekom galibiyet serisini dörde çıkardı

Tarih: 20 Nisan 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 93

Tahincioğlu Basketbol Ligi 27’nci haftasında Türk Telekom, Afyon Belediyespor’u ağırladı. Play Off mücadelelerine üç hafta kala Türk Telekom evinde Afyon Belediyespor’u 92-77 yenerek galibiyet serisini dörde çıkardı. Türk Telekom’un maçın sonlarına doğru bulduğu üçlükler maça damgasını vurdu.

Tahincioğlu Basketbol Ligi 27’nci hafta mücadelesinde Türk Telekom ve Afyon Belediyespor karşı karşıya geldi. Ankara ekibi eksik oyuncuları sebebiyle zorlanan rakibini geçerek, peş peşe dördüncü galibiyetini almış oldu.

Ankara Spor Salonunda oynanan maçta ilk çeyreğe hızlı başlayan ekip Afyon Belediyespor oldu. Maça başlar başlamaz bulduğu sayılarla ilk çeyreğe üstün giren Afyon Belediyespor, istikrarı koruyamadı. Türk Telekom’un isabetli sayıları oyuna eşitliği getirdi. Son saniyelerde Viladimir Stimac’ın bulduğu sayıyla, ilk çeyrek 17-17 eşitlikle sonlandı.

Maça son dakikalardaki üçlükler damga vurdu

Türk Telekom ikinci çeyreğin başında bulduğu sayılarla oyun üstünlüğünü ele almaya çalışsa da Afyon Belediyespor’un üçlükleri buna izin vermedi. Heyecanın bir an eksik olmadığı maçta, Afyon Belediyespor sağlam defansı ve bulduğu üçlüklerle durumu 32-40’a getirdi. Türk Telekom’a çeyreğin sonuna doğru bulduğu üçlükler yetmedi. Afyon Belediyespor ikinci çeyreği 37-45 önde geçti.

İkinci yarıda oyuna geri dönen Türk Telekom, durumu 42-47 yaptı. Bitime 6 dakika kala S. Joshua Landesberg’in bulduğu üçlük ve basket faulle, Türk Telekom skoru 50-49’a getirdi. Öne geçtikten sonra rüzgarı arkasına alan Türk Telekom, peş peşe bulduğu sayılarla oyun üstünlüğünü ele aldı ve çeyreği 62-55 önde kapattı.

Son çeyrekte de üstünlüğünü koruyan Türk Telekom, peş peşe bulduğu üçlüklerle Afyon Belediyespor’un tüm umutlarını söndürdü. Afyon Belediyespor attığı sayılarla oyuna ortak olmayı denese de Türk Telekom’un seri paslarla bulduğu sayılar buna izin vermedi. Türk Telekom, oyunun sonlarına doğru maça damgasını vuran üçlükleriyle mücadeleyi 92-77 önde tamamladı.

Basın toplantısında konuşan Afyon Belediyespor antrenörü Can Sevim, çok zor şartlarda buraya geldiklerini bunun yanında bazı yabancı oyuncularının yanında olmadıklarını ama buna rağmen iyi bir iş çıkardıklarını söyledi.

Türk Telekom antrenörü Burak Güner ise, “Umduğumuzdan zor bir maç oldu bizim için. Afyon’un yabancı oyuncu sorunu onları olumsuz etkiler sandım ama tam tersine oyuna daha sıkı tutundular, tebrik ediyorum” dedi. Bunun yanında Güner, takımdaki ciddiyetsiz havayı sezdiğini ve bunu takımla konuşacağını da belirtti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23052
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türk Telekom galibiyet serisini dörde çıkardı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat