14 Temmuz 2023, Cuma - 19:50

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türk Telekom, Ormanspor’a geçit vermedi

Tarih: 07 Mart 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 73

ING Basketbol Süper Lig 22’nci hafta karşılaşmalarında OGM Ormanspor, Türk Telekom Basketbol’u ağırladı. İki Ankara ekibinin mücadelesinde gülen taraf attığı 18 sayı fark ile Türk Telekom oldu. Bu sonuçla Türk Telekom, 6’ncı sıraya yükselirken Ormanspor ise ligdeki 15’nci mağlubiyetini alarak küme hattında kalmaya devam ediyor.

ING Basketbol Süper Lig’in 22’nci haftası iki Ankara ekibi OMG Ormanspor ve Türk Telekom’un mücadelesine sahne oldu. Ligin 13’ncü sırasında yer alan Ormanspor’un ev sahibi olduğu maça ligin 9’ncusu Türk Telekom iyi başladı. Attığı başarılı sayılarla farkı her çeyrekte arttıran Türk Telekom rahat bir galibiyet alarak 6’ncı sıraya yükseldi.

Başkent ekiplerinin karşılaşması Ankara Spor Salonu’nda saat 15.15’te başladı. İki takımın da iyi başladığı birinci çeyreğin ilk dakikalarında sık sık beraberlik yakalansa da Türk Telekom, 4’ncü dakika Metin Türen’in başarılı üçlüğü ile farkı 6’ya çıkardı. Ormanspor farkı kapatmak için attığı atışları başarısızlıkla sonuçlandı ve farkın çift hanelere çıkmasına engel olamadı.  Ormanspor, birinci çeyreğin bitmesine 4 saniye kala Luka Babic’in başarılı üçlüğüyle farkı tekrar tekli hanelere indirse de Türk Telekom 17 – 25 skorla ikinci çeyreğe moralli giren taraf oldu.

Ormanspor’un top kayıpları ve başarısız atışlarıyla başlayan ikinci çeyrekte Türk Telekom ise başarılı oyununu sürdürmeyi bildi. Farkı çeyreğin başlarında tekrar çift hanelere çıkaran Türk Telekom, attığı üçlükler ile ev sahibi ekibin mola almasına sebep oldu. İkinci çeyrek boyunca Ormanspor kazandığı serbest atışlar harici denediği atışların çoğunda başarılı olamadı. Ev sahibi takımın çeyreğin bitimine 2 saniye kala Dorukhan Engindeniz’in üçlüğü ile yüzü gülse de bu farkın kapanması için yeterli olmadı ve ikinci çeyrek Türk Telekom’un 34  – 47 üstünlüğüyle sona erdi.

Üçüncü çeyreğe 13 sayı farkla başlayan Türk Telekom Metin Türen ve Enes Berkay Taşkıran art arda attığı başarılı üçlükler sayesinde farkı 17’ye çıkarttı. Üçüncü çeyreğin 6’ncı dakikasında Ormansporlu Cevher Özer’in  hakem ile girdiği sözlü tartışma sahada kısa süreli gerginliğe, Özer’in ise teknik faul almasına neden oldu. Türk Telekom ise başarılı oyununa devam ederek skor tabelasında farkın 20’ye çıkmasını sağladı. Tribünlerden de büyük destek alan Türk Telekom, üçüncü çeyreği 49 –  64 skorla bitirdi.

Türk Telekom, dördüncü çeyrekte aradaki çift haneli fark sayesinde rahat bir oyun sergiledi. İki takımın da karşılıklı sayılarıyla başlayan son çeyrekte, Ormanspor farkı kapatmak için elinden geleni yapsa da yeterli olmadı. Türk Telekom, 7’nci dakikada Kenneth Kadji’nin başarılı üçlüğü ile rahat bir nefes alarak farkı kendi lehlerine korumayı bildi. Türk Telekomlu Enes Berkay Taşkıran, son çeyreğin bitimine 2 dakika kala sportmenliğe aykırı faulde bulunarak Ormanspor’a iki serbest atış kazandırdı. Türk Telekom’un 18 sayı farkla kazandığı maçın sonucu 64  – 82 oldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/27265
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türk Telekom, Ormanspor’a geçit vermedi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat