26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:36

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türkan Saylan Sanat Ödülü Doç. Dr. Yağcı Aksel’in

Tarih: 11 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 114

Doç. Dr. Sevgi Can Yağcı Aksel, “Kapıya Not Bıraktım” öykü kitabıyla “9. Türkan Saylan Sanat Ödülü”ne layık görüldü.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) tarafından bu yıl 9’uncusu düzenlenen “Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri” kapsamındaki Sanat Ödülü’ne “Kapıya Not Bıraktım” öykü kitabıyla, İLEF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevgi Can Yağcı Aksel layık görüldü. “Kapıya Not Bıraktım”, 7 Eylül 2018’de Ayizi Yayınevi tarafından yayımlanmıştı.

Seçici Kurul’unda Sezer Ateş Ayvaz, Aysel Çelikel, Nursel Duruel, Emine Birsen Ferahlı, Turhan Günay, Selim İleri ile Mehmet Zaman Saçlıoğlu’nun yer aldığı ve 2018 yılında yayımlanmış öykü kitaplarının başvurabildiği Sanat Ödülü’nü kazanan diğer yazar, “Köksüzler” öykü kitabıyla Remzi Karabulut oldu. Bu yılki Bilim Ödülü’ne ise İç Hastalıkları ve Romatoloji uzmanı Doç. Dr. Fatma Alibaz Öner layık görüldü.

“Türkan Saylan Sanat ve Bilim Ödülleri”, ÇYDD tarafından 2010 yılından beri Prof. Dr. Türkan Saylan’ın yaşam anlayışını geleceğe taşıyacak bilim ve sanat ürünlerini yaratan kişilere veriliyor. Bu yılın ödülleri, 25 Mayıs saat 19.00’da, İstanbul İş Sanat’ta düzenlenecek “Türkan Saylan’ı Anma, Bilim ve Sanat Ödülleri Töreni”nde sahiplerine verilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23474
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türkan Saylan Sanat Ödülü Doç. Dr. Yağcı Aksel’in

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat