19 Temmuz 2023, Çarşamba - 05:43

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türker Alkan son yolculuğuna uğurlandı

Tarih: 17 Ocak 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 377

İLEF‘te 1995 – 1997 yılları arasında Dekanlık görevi de yürütmüş emekli öğretim üyelerinden Prof. Dr. Türker Alkan, bugün Karşıyaka Mezarlığı’nda yapılan törenin ardından toprağa verildi.

İLEF’in emekli öğretim üyelerinden Siyaset Bilimci Prof. Dr. Türker Alkan, bugün öğle namazını müteakip Karşıyaka Mezarlığı Ahmet Efendi Camii’nde yapılan törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Karşıyaka’daki törene Alkan’ın ailesinin yanı sıra pek çok meslektaşı, arkadaşları ve öğrencileri katıldı. Pazartesi günü hayatını kaybeden Prof. Dr. Alkan, İLEF’teki görevlerinin dışında İletişimliler Vakfı (İLEV) ve Sosyal Demokrasi Partisi’nin (SODEP) kuruluşunda yer almıştı. Ankara Üniversitesi’ndeki görevinden emekli olduktan sonra Çankaya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde ders vermeye başladı. Emekliliğinin ardından Radikal gazetesinde köşe yazarlığı yaptı.

Alkan’ın cenaze törenine katılanlar, duygu ve düşüncelerini GÖRÜNÜM’le paylaştı

Türker hocanın eşi Nermin Alkan: “Uzun ve yorucu bir yolculuktu. Ona yaraşır bir şekilde uğurlayacağız.”

Nermin Alkan, Süleyman Coşkun

Eski İlef hocalarından Süleyman Coşkun: “Türker hocayı çok eski yıllardan tanıyordum. Kendisi gazetecilik yaptığım dönemde SHP’de danışmanlık yapıyordu. Türker hoca bir taraftan İletişim Fakültesi’nde, o zamanın Basın Yayın Yüksek Okulu’nda hocalık yaparken bir taraftan da gazeteciliğe başlamıştı; gazetede köşe yazıları yazıyordu. Hocam değildi, arkadaşımdı. Dekanlığı döneminde ben İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı’nın başkanlığını yaparken aynı zamanda öğretim üyesi olarak fakültede görev yapıyordum. Türker her zaman çok iyi bir insandı. Her şeyden önce, çok iyi bir dosttu, çok iyi bir arkadaştı. Uzunca süredir bir süredir hastalığıyla baş etmeye çalışıyordu. Ölümü de yaşantısı gibi oldu yani son derece sakin, kendi içinde hiç kimseye yük olmadan, sessizce yaşadı ve sessizce öldü.”

Dr. Selim Soydemir: “Çok sevdiğimiz, saydığımız, tam üniversal, bilim adamı dediğimiz adamdı. Öyle bir insandı, ben kendisinden ders almadım. 80’lerde, bizim zamanımızda bize ders vermedi ama sonradan çok iyi ahbaplığımız oldu. Hele o ‘Siyasi Ahlak’ kitabı Türkiye’de akademik camiada ciddi ses getirdi. Tabii ki Radikal’deki yazıları çok önemliydi. Şatafata kaçmadan, gürültü yapmadan, mütevazı bir şekilde yaşadı.”

Dr. Selim Soydemir, İsmail Hakkı Karakelle

İsmail Hakkı Karakelle: “Çok mütevazı, doluluğuna, o birikimine rağmen son derece alçak gönüllü, çok iyi bir bilim adamıydı.”

Prof. Dr. Sezer Akarcalı: “Siyaset sosyolojisi ve siyaset bilimi üzerine gerçekten çok değerli bir hocaydı. Önce hocam oldu, sonra meslektaşım oldu, sonra dekanım oldu. Sakin, sade ve bilge bir insandı. Derslerinde olmak bir ayrıcalıktı. Çok yeni şeyler duyardınız ve çok farklı bakış açısıyla çok objektif bir akademinin içinde yer alırdınız. Az bilinir, Erdal İnönü’nün kurduğu SODEP’in de kurucu üyeleri arasındaydı. Bunun anlamı şu: Türkiye’nin bu demokratik, laik, sosyal Cumhuriyet kazanımlarının yitirilmemesi uğruna Ahmet Taner hocayla eş zamanlı olarak müthiş bir mücadele verdi. Asla ben kibri içinde olmadı. Olayları hem akademik olarak, hem de çok yalın bir şekilde aktaran, hem bir hoca, hem de çok ciddi bir gazeteciydi. Bu okul onu hep keyifle, sakinliğiyle ve verdiği eserlerle anmalı. Akademiye yeni başlayan arkadaşlarımız bu duruştan ders çıkarmalı; unvanlar yükseldikçe kibir aynı oranda azalmalı.”

Prof. Dr. Sezer Akarcalı, Erdal Eren

Mülkiyeliler Birliği Başkanı Erdal Eren: “Türker Alkan hem bu ülkenin, hem bizim döneme göre Basın Yayın’ın size göre İLEF’in çok kıymetli, çok değerli bir hocasıydı. Benim bireysel olarak da sohbet ettiğim, iletişim halinde olduğum bir hocamdı. Çok üzgünüz, çok değerli bir bilim adamını kaybettik. Bizim açımızdan da çok değerli Mülkiyeli bir hocamızı kaybettik. Hepimizin başı sağ olsun, saygılar sunuyorum hocama.”

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/16818
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türker Alkan son yolculuğuna uğurlandı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat