2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:07

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türkiye, basın özgürlüğünde 151’nci

Tarih: 04 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 52

Türkiye, RFS’nin yayımladığı 2016 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ne göre basın özgürlüğünde 180 ülke içerisinde 151. sırada yer aldı. Türkiye, geçen yıl aynı listede 149. olmuştu.

Uluslararası Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) örgütü, Birleşmiş Milletlerin aldığı kararla “Dünya Basın Özgürlüğü Günü” olarak kutlanan 3 Mayıs’ta 2016 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksi’ni yayımladı. Her yıl yayımlanan rapora göre, Türkiye basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 50,76 indeksle 151. sırada yer aldı. Türkiye, basın özgürlüğünde son 10 yılda 53 sıra geriledi.

En özgür basın yine Finlandiya’da

Geçen sene basının en özgür olduğu ülke olan Finlandiya bu sene de yerini korudu. Rapora göre Finlandiya 8,59 indeksle birinci sırada yer alırken, Hollanda 8,76 indeksle ikinci, Norveç 8,79 indeksle üçüncü sırada yer aldı. Son sıralar da geçen yıla göre değişmedi. Türkmenistan 83,44 indeksle 178, Kuzey Kore 83,76 indeksle 179 ve Eritre 83,92 indeksle 180. ve son sırada yer aldı. Türkiye sıralamada Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Svaziland, Singapur gibi ülkelerin önünde yer alırken, Rusya, Meksika ve Tacikistan’ın gerisinde kaldı.

“Erdoğan medyaya karşı”

RFS, Türkiye raporunu “Erdoğan medyaya karşı” başlığıyla yayımladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’de medyaya karşı agrasif bir tavır sergilemeye başladığını açıklayan RFS, gazetecilerin şiddete maruz kaldığını, birçoğuna da Erdoğan’a hakaretten gözaltına alınarak dava açıldığını yazdı. Raporda, ayrıca internete de yönelik sistematik bir sansür uygulandığının altı çizildi. Türkiye’de yaşanan gelişmelerin, medya üzerindeki baskının şiddetlendirilerek arttığını ve medyanın terörizmle ilişkilendirildiğinin yazıldığı raporda, medya ve sivil toplumun her şeye rağmen Erdoğan’ın artan otoriterliğine direndiği kaydedildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11186
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türkiye, basın özgürlüğünde 151’nci

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat