20 Temmuz 2023, Perşembe - 05:18

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türkiye’de internet 23 yaşına girdi

Tarih: 14 Nisan 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 137

Türkiye’de internet 23. yılını kutluyor. İnternet Haftası 2016 etkinlikleri kapsamında etkinliğin ilk ayağı Ankara Barosu’nda kesilen temsili yaş günü pastasıyla yapıldı.

Prof. Dr. Mustafa Akgül

Doç. Dr. Mustafa Akgül

Bu yıl 19. düzenlenen İnternet Haftası kapsamında internetin 23. yaşı kutlandı. Ankara’da gerçekleşen Doğum Günü Paneli’ne Türkiye’de “İnternetin Babası” olarak bilinen Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Mustafa Akgül öncülük etti. Akgül’ün öncülüğünde düzenlenen panelde Türkiye’de internetin gelişimi ve günümüzdeki durumu konuşuldu. Konuşmaların sonunda 19. İnternet Haftası Bilişim STK’ları Bildirisi okunurken internet, kalkınma ve demokrasi için yaşamsal önemdedir vurgusu yapıldı. Bildirinin ardından internetin 23. yaş kutlaması için pasta kesilerek kutlama yapıldı. İnternet Haftası kapsamında 15 Nisan cuma günü saat 14.00’de de TÜBİTAK Feza Gürsey Salonunda Açık Kaynak Danışma Kurulu öncülüğünde özgür yazılım camiasının buluşma ve ‘Özgür yazılımı nasıl geliştiririz’ konusunun tartışılacağı bir toplantı düzenlenecek.

İnternet haftası nedir

Bundan 23 yıl önce 12 Nisan 1993’te 64 Kbps kapasiteli kiralık hat ile ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı sistem salonundaki yönlendiriciler kullanılarak, ABD’de NSFNet (National Science Foundation Network)’e TCP/IP protokolu üzerinden Türkiye’nin ilk internet bağlantısı kuruldu. Bu özel gün için aralarında  Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), Türkiye Bilişim Derneği (TBD), Linux Kullanıcıları Derneği (LKD), Kadın Yazılımcı Oluşumu, İnternet Yayıncıları Derneği (İYAD), İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD), İnternet Derneği (ISOC-TR) ve Alternatif Bilişim Derneği’nin de olduğu 15 sivil toplum kuruluşunun bulunduğu Bilişim STK Platformu “İnternet Haftası” etkinliklerini düzenliyor.”İnternet Yaşamdır!” sloganıyla düzenlenen etkinlik, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da 11-24 Nisan tarihleri arasında düzenliyor. Türkiye’nin yaklaşık 10 ilinde kutlanacak olan İnternet Haftası kapsamında çeşitli konularda paneller, veri madenciliği, programlama dili, eğlenceli kodlama ile 3B baskı teknolojileri, bilgi ve veri güvenliği, engelsiz bilişim gibi etkinlikler düzenlenecek. Bu yıl 19.’su düzenlenen İnternet Haftası, 1998 yılından bu yana ülkemizde kutlanıyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/10694
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türkiye’de internet 23 yaşına girdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat