25 Temmuz 2023, Salı - 01:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türkiye’de İnternet Konferansı sona erdi

Tarih: 06 Kasım 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 166

İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) tarafından düzenlenen 21. Türkiye’de İnternet Konferansı inet-tr’16 tamamlandı.

Türkiye’de internete dair birçok farklı bileşeni bir araya getiren Türkiye’de İnternet Konferansı,  21. kez yapıldı. Bu yıl TED Üniversitesi’nde 3-5 Kasım tarihleri arasında yapılan konferans üç gün sürdü. Konferans kapsamında 26 sunum, 11 panel ve 12 seminer yapıldı. Oturumlar üç farklı salonda eş zamanlı olarak sürdü.

 

giris-ic

Fotoğraflar: Uğur Kocager

Akgül: “Konferans, Türkiye’de İnternet ile yaşıt”

Mustafa Akgül

Mustafa Akgül

Konferansın açılış töreni katılımcılar tarafından ilgi ile takip edildi. Açılışta ilk olarak sözü İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) Başkanı Mustafa Akgül aldı. İNETD Başkanı, konferansın tarihçesi ve yapılacağı şehrin seçimi konusunda katılımcılara bilgi verdi. Akgül konferansın Türkiye’de İnternet ile neredeyse yaşıt olduğunu belirterek, konferansın gelenekselliğine vurgu yaptı. Akgül,  “İnternet ile ilgili isteyen herkese konferansın gelecek yıllarında seve seve zaman ayırırız” diyerek açık bir çağrıda bulundu.

 

Akgül’ün ardından Internet Society Türkiye (ISOC-TR) adına söz alan Ceren Ünal, konferansın yapılıyor olmasından duyduğu sevinci dinleyiciler ile paylaştı. ISOC-TR’nin çalışmaları hakkında bilgi veren Ünal, etkinliğe ev sahipliği yapan TED Üniversitesi’ne teşekkür etti.

TED Üniversitesi adına söz alan Mühendislik Fakültesi Dekanı Güney Özcebe, katılımcılara teşekkür ederek, konferans boyunca her türlü desteği sağlama konusunda istekli olduklarını belirtti.

Açılış töreninde keynote konuşmacı olarak yer alan Bilkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Halil Baha Karabudak ise Endüstri Devrimi 4.0 ve Bilgi Toplumu hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Herkese açık ve ücretsiz olan konferansta, bu yıl öne çıkan konular şöyleydi:

4.Sanayi Devrimi, İnternet Ekonomisi, Bilgi Toplumu ve Bilgi Ekonomisi, İnternet ve Demokrasi, Mobil Ağlar, Sosyal Ağlar, Yeni Medya, Siber Güvenlik, Bireysel Güvenlik ve Mahremiyet, Medya/Bilgi Okuryazarlığı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/12832
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türkiye’de İnternet Konferansı sona erdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat