1 Ağustos 2023, Salı - 21:44

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Türkiye’nin ilk ve tek satranç müzesi Ankara’da

Tarih: 19 Ocak 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 298

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi açıldı. Müzede işadamı Akın Gökyay’ın Guinness Rekorlar Kitabı’na giren satranç koleksiyonu sergileniyor.

Türkiye’nin ilk satranç müzesi Ankara’da açıldı. Müzede, İşadamı Akın Gökyay’ın, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren “Dünya’nın En Büyük Satranç Koleksiyonu”ndaki 540 satranç takımı da sergileniyor. Bu satranç takımların çoğu, yurtdışından edinilmiş takımlarından oluşuyor.

Koleksiyonda, farklı ülkelere özgü ahşap, taş, maden, keçe maddelerinden ve balık kemiğinden yapılmış satranç takımlarının yanı sıra Harry Potter, Şirinler, Red Kit, Yüzüklerin Efendisi karakterlerinden, devlet başkanlarından oluşan ve birçok tarihi savaşı anlatan satranç takımları da yer alıyor. Koleksiyonun en büyük parçasını ise Çek Cumhuriyeti’nin Karlovy Vary (Karlsbad) şehrinden alınmış satranç takımı oluşturuyor.gokyay-satranc-muzesi-14

Satın alınan ürünlerle çocukların satranç hayatına destek

Müzenin hediye mağazasında satranç temalı birçok ev ve ofis eşyası, satranç hakkında kitaplar, satranç takımları ve çocuklar yönelik satranç malzemeleri satılıyor. Mağazadan satın alınan her bir ürünle bir çocuğun satranç oynamasına destek veriliyor.

Müzede, ismini Hintçede satrancın ilk ismi olan “Chaturanga”dan alan bir kafe de yer alıyor. Kafede grup toplantısı, yemek ve benzeri organizasyonlar yapılabiliyor.

Gökyay Vakfı Satranç Müzesi salı, çarşamba, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günlerinde, 10.00 – 12.30 ve 13.30 – 18.00 saatlerinde ziyaret edilebiliyor.

Gökyay Satranç Spor ve Kültür Vakfı, Gökyay Vakfı Eğitim Merkezi’nde her yaştan insana satranç öğretmeyi amaçlıyor ve profesyonel satranç oyuncularını bünyesinde bir araya getiriyor. Vakıf, Türkiye Satranç Federasyonu’na bağlı olarak satranç kulübü kurmayı ve etkinlikler yapmayı hedefliyor.akin-gokyay-satranc-muzesi

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9861
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Türkiye’nin ilk ve tek satranç müzesi Ankara’da

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat