2 Ağustos 2023, Çarşamba - 00:10

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uçan Süpürge 19. kez uçmaya hazırlanıyor

Tarih: 02 Mayıs 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 56

19. Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali başlıyor. Sinemaseverler, 5-12 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalde dünyanın dört bir köşesinden yeni ve seçkin filmleri izleme fırsatı bulacak.

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali bu yıl 5-12 Mayıs tarihlerinde 19. kez düzenleniyor. Festival, 5 Mayıs’ta film gösterimleriyle başlayacak, 6 Mayıs’ta da Devlet Opera ve Balesi’nde ödül töreni yapılacak. Sinemaseverler festivalde dünyanın dört bir köşesinden yeni ve seçkin filmleri Kızılırmak Sineması’nda 5 TL’ye izleyebilecek. Festivalde bazı filmler Alman Kültür Merkezi ve Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde ücretsiz gösterilecek. Bu iki mekân aynı zamanda festivalin forum, panel ve atölyelerine ev sahipliği yapacak. Festivalde bu yıl da Uluslararası Sinema Yazarları Birliği’nin Jürisi özel ödül verecek.

Bu yıl; şiddetin nefretin, düşmanlığın ve iktidar tutkusunun esiri olmuş sevginin yerine, barışa ve  umuda imkan veren bir sevgi arayışında olan festivalde sevgi teması işleniyor.

Onur Ödülü Selda Alkor’un

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali’nde bu yıl Onur Ödülü oyuncu Selda Alkor’a verilecek. Bilge Olgaç Başarı Ödülleri’ni belgeselci Bingöl Elmas, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Tülay Bursa alacak. Festivalin bu seneki Tema Ödülü ise Diyarbakır’da bombalı saldırı sırasında iki bacağını kaybeden yönetmen Lisa Çalan’ın olacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11135
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uçan Süpürge 19. kez uçmaya hazırlanıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat