26 Temmuz 2023, Çarşamba - 15:46

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uçan Süpürge perdelerini umuda açıyor

Tarih: 27 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 111

Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin programı belli oldu.Mayıs ayında izleyicisiyle buluşacak festivalin bu yılki teması “umut” olacak.

Bu yıl 21’incisi düzenlenecek olan Uçan Süpürge Kadın Filmleri Festivali’nin basın toplantısı dün yapıldı. Sheratton Otel’de saat 11.00’de düzenlenen toplantıda festivalin içeriği ve ödüller hakkında bilgi verildi.

“Umut biz kadınların gücü”

Bu yılki teması “umut” olan festival 10 Mayıs’ta kapılarını sinemaseverlere açacak.Festivalin teması hakkında konuşan Uçan Süpürge Yönetim Kurulu üyesi Elif Topkaya Sevinç “Umut biz kadınların gücüdür, umut ile bu festivali gerçekleştiriyoruz” dedi. Sevinç festivalin üretim sürecini “içeriği kadınlarla ve gençlerle birlikte üretiyoruz, gençleri yetiştirerek geliyoruz” sözleri ile aktardı.

15 ülkeden yaklaşık 60 film

Kısa film ve belgesel seçkisini üniversite öğrencilerinin belirlediği festivalde bu sene 15 ülkeden yaklaşık 60 film gösterilecek. Hafta içi 11:30 ve 14:30 seansları öğrenciler için 1 TL olacak olan festivalde, yerli ve yabancı yönetmen söyleşilerinin yanı sıra dört uzun metraj film Türkiye prömiyerini yapacak.

Yeni Zelanda eski Başbakanı konuk oluyor

Yeni Zelanda eski Başbakanı Helen Clark festivale konuk olacak. Clark hakkında çekilen My Year with Helen belgeseli, yönetmeni Gaylene Preston’ın katılımıyla gösterilecek.Festivalde ayrıca Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIBRESCI) jürisinin değerlendirme yapacağı yarışma bölümü,Türkiye Prömiyeri ile karşımıza çıkacak olan Karestan Belgeselleri, Onların Süpürgesi başlığında gösterilecek 6 ulusal film bulunuyor.

Ödül alacak isimler belli oldu

Onur Ödülü ,Bilge Olgaç Başarı Ödülleri,  Tema Ödülü ve Genç Cadı ödülü veren festivalde bu yıl ödül alacak isimler belli oldu.Onur Ödülü’nü oyuncu Nedret Güvenç, Bilge Olgaç Başarı Ödüllerini oyuncu Işık Yenersu ile yönetmen Biket İlhan alacak. Genç Ödülü oyuncu Öykü Karayel’e, Tema Ödülü ise filozof, araştırmacı, yazar Prof. Dr. Ioanna Kuçuradi’ye verilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18274
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uçan Süpürge perdelerini umuda açıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat