4 Mayıs 2024, Cumartesi - 20:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uğur Mumcu 25’inci ölüm yıl dönümünde anılacak

Tarih: 22 Ocak 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 100

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, ölümünün 25’inci yılında çeşitli tören ve etkinliklerle anılacak. Mumcu’nun, Çankaya Belediyesi tarafından adının verildiği parkın açılacağı günde anıt mezar ziyareti düzenlenecek.

Ankara Karlı Sokak’taki evinin önünde, arabasına konulan bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu ölümünün 25’inci yıl dönümünde düzenlenen etkinlikle anılacak. Mumcu anması, 24 Ocak Çarşamba günü “Uğur Mumcu Sesleniyor” etkinliği ile başlayacak. Karanfil ve mumlarla 12.00’de Uğur Mumcu Sokağında düzenlenecek etkinliğe, sanatçı Selda Bağcan da katılacak. Etkinliğin ardından 14.30’da Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki anıt mezarı ziyaret edilecek.  Çankaya Belediye’sinin adını verdiği, Çukurambar’daki Uğur Mumcu Parkı’nın açılışı ise 15.15’te yapılacak.

Parkın açılışının ardından saat 19.00’da Yenimahalle Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde açılacak olan, Gürsel Gökçe’nin “Uğurlu yıllar” adlı fotoğraf sergisi ve Sevda-Cenap And Müzik Vakfı Kadınlar Korosu’nun müzik dinletisiyle Mumcu’nun anma programı sona erecek.

Uğur Mumcu’nun hayatını kaybettiği 24 Ocak 1993 ve hukukçu, siyasetçi, gazeteci ve bir dönem BYYO-İLEF’te hocalık yapmış Muammer Aksoy’un katledildiği 31 Ocak 1990 tarihlerine ithafen her yıl geleneksel olarak sürdürülen Adalet ve Demokrasi Haftası etkinlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Mumcu’nun ölüm yıldönümü olan 24 Ocak günü başlayacak.

Adalet ve Demokrasi Haftası kapsamında 58 kuruluşun katılacağı, açık oturumlar, söyleşiler, fotoğraf ve belgesel gösterimleri ve müzik dinletileri yapılacak. Etkinlik haftasının son günü olan 31 Ocak’ta da katledilen gazeteci Muammer Aksoy’un anıt mezarı ziyaret edilecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/16867
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uğur Mumcu 25’inci ölüm yıl dönümünde anılacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat