25 Temmuz 2023, Salı - 18:04

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uğur Mumcu anılıyor… Kılıçdaroğlu: Kimse Mumcu’nun açtığı yoldan yürüyüşümüzü engelleyemez

Tarih: 24 Ocak 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 73

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 27’nci yılında suikasta uğradığı sokakta anıldı. Anmaya katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Uğur Mumcu’nun bütün düşüncesi yolsuzluklardan arınmış demokratik bir Türkiye’ydi. Aynı amacı, aynı çerçevede sürdürüyoruz. dedi.

Gazeteci yazar Uğur Mumcu’nun, evinin önünde suikaste uğramasının üzerinden 27 yıl geçti. Mumcu, öldürüldüğü sokakta ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği anma törenine katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı. Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Mumcu’nun yolsuzluklara karşı verdiği mücadeleyi hatırlatarak şunları söyledi:

“Uğur Mumcu bir bilim insanıdır, gazetecidir, aydındır, bir çalışandır, emekçidir. Onu her yıl saygıyla, sevgiyle anıyoruz. Anmaya da devam edeceğiz. Buraya gelen insanlar da aynı düşünceyle buraya geliyorlar. Uğur Mumcu’nun bütün düşüncesi yolsuzluklardan arınmış demokratik bir Türkiye’ydi. Aynı amacı, aynı çerçevede sürdürüyoruz. Mücadelesini yapıyoruz, kavgasını veriyoruz. Hiç kimse Uğur Mumcu’nun açtığı yoldan yürüyüşümüzü engelleyemez. Bu kararlılıkta yolumuza devam ediyoruz ve edeceğiz. Bütün hedefimiz Mustafa Kemal ve arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırmak.”

Mumlar bir kez daha aydınlık için yakıldı

Törene Uğur Mumcu’nun ailesi Güldal Mumcu, Özgür Mumcu, Özge Mumcu Aybars’ın yanı sıra çok sayıda CHP milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yüzlerce yurttaş katıldı.  Sevenleri Mumcu’nun katledildiği noktaya karanfiller ve notlar bıraktı. Törende, her yıl olduğu gibi bu yıl da aydınlığı temsilen mumlar yakıldı. Anmada Mumcu’nun ailesi ve Kılıçdaroğlu, Faili Meçhul Anıtı’na çelenk bırakırken sanatçı Haldun Karabudak da törenin ardından Mumcu için şarkılar söyledi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/26843
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uğur Mumcu anılıyor… Kılıçdaroğlu: Kimse Mumcu’nun açtığı yoldan yürüyüşümüzü engelleyemez

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat