1 Ağustos 2023, Salı - 21:44

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uğur Mumcu katledilişinin 23. yılında anıldı

Tarih: 24 Ocak 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 95

Uğur Mumcu, katledilişinin 23. yıl dönümünde adının verildiği sokakta ve mezarı başında anıldı.

Evinin önünde 24 Ocak 1993’te uğradığı bombalı suikast sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 23. yıl dönümünde anıldı.

Anma törenine; Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, bazı CHP milletvekilleri ile CHP il ve ilçe başkanları, kimi sendika üyeleri ve yüzlerce vatandaş katıldı. Anmada Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (Um:ag) adına konuşma yapan Ünsal Ünlü,“Bugün, buraya sadece Türkiye’de araştırmacı gazeteciliğinin önder ismi Uğur Mumcu’yu anmak için değil, 23 yıldır söylediğimiz gibi adalet demek için, demokrasi demek için, unutmadık demek için geldik” dedi. Mumcu için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulan törende,“23 yıldır Uğur yok, adalet yok” sloganları atıldı. Oğuz Boran ve Eray Kırtırsöylediği de türkülerle Uğur Mumcu’yu andı.

Uğur Mumcu’nun suikasta uğradığı yere sevenleri tarafından karanfiller ve notlar bırakıldı ve aydınlığı temsilen mumlar yakıldı.  Mumcu’nun ailesi, Faili Meçhul Anıtı’na da çelenk bıraktı.

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Gülizar Biçer Karaca: “Bugün uğursuz bir gün”

CHP Denizli milletvekili Gülizar Biçer Karaca burada yaptığı konuşmada 23 Ocak 1993’ten beri her 24 Ocak’ta yeniden acı duyduğunu söyledi. Biçer Karaca, “Bugün uğursuz bir gün, sözde katil olduğu iddia edilen kişilerin yakalanmış olması cinayetin çözüldüğü anlamına gelmemektedir. Cinayetin arkasındaki gerçekler aydınlanmadan içimizdeki acı, umutlarımız yerine gelmeyecektir.Bir kırık kalem bir kırık gözlük hepimizin umududur ve hepimizin umudu olmaya devam edecektir” dedi.

Mehmet Altıntop: “ Uğur Mumcu’lar yetiştirmeye devam edeceğiz”

Eğitim-iş Genel Sekreteri Mehmet Altıntop, da“Uğur Mumcu’lar asla ölmeyecek, Uğur Mumcu, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok’u öldürdüler ama ülkemizi karartmak isteyenler Ortadoğu’nun karanlığını isteyenler, laik çağdaş ülkeye karşı olanlar amaçlarına ulaşamayacaklar” diye konuştu. Mehmet Altıntop, Eğitim-İş’in Uğur Mumcu’lar yetiştirmeye devam edeceğini belirtti.

Uğur Mumcu mezarı başında anıldı

Uğur Mumcu’nun Sokağı’ndaki törenin ardından, Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri 14.30’da ziyaret edildi.  Mumcu’nun mezarına eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, oğlu Özgür Mumcu ile her yaştan sevenleri karanfil bıraktı.

Fotoğraf: Petek Ersoy

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9926
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uğur Mumcu katledilişinin 23. yılında anıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat