4 Mayıs 2024, Cumartesi - 11:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uğur Mumcu katledilişinin 30’uncu yılında unutulmadı

Tarih: 24 Ocak 2023

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 160

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, katledilişinin 30’uncu yılında evinin önünde ve kabri başında bir kez daha anıldı.

Haber ve fotoğraflar: Azra Yılmaz, Zeynep Çiçek Alver

Evinin önündeki aracına yerleştirilen bombanın patlaması sonucu 24 Ocak 1993’te katledilen gazeteci Uğur Mumcu, bir kez daha anıldı. Mumcu için suikastın 30’uncu yılında Ankara’da çeşitli etkinlikler düzenlendi. Anma etkinlikleri Uğur Mumcu’nun evinin önündeki dinletiyle başladı. Dinletinin ardından “Unutma Bizi” adlı tiyatro oyunundan bir bölüm sahnelendi. Suikastın gerçekleştirildiği yerde bulunan “Faili Meçhuller Anıtı” bu yıl da kırmızı karanfillerle bezendi.

Kılıçdaroğlu ve Yavaş da katıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve CHP  Grup Başkanvekili Özgür Özel’in yanı sıra çok sayıda milletvekili de Mumcu’nun evi önündeydi. Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu ise Kılıçdaroğlu ile birlikte anıta karanfil bıraktı.


Kabri başında da anıldı

Uğur Mumcu’nun Sokağı’ndaki törenin ardından bir anma da 14.30’da Mumcu’nun Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki kabri başında yapıldı.  Mumcu’nun mezarına eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu, oğlu Özgür Mumcu ile her yaştan sevenleri karanfil bırakıp mum yaktı.

Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri, bugün saat 20.00’da Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Levent Üzümcü’nün yazıp yönettiği “Unutma Bizi” isimli tiyatro oyunuyla devam edecek.

Adalet ve Demokrasi haftası da 30 yaşında

Mumcu’nun katledilişinin ardından başlayan Adalet ve Demokrasi Haftası da bir kez daha düzenleniyor. Bugün başlayan Hafta etkinlikleri, Prof. Dr. Muammer Aksoy’un katledildiği 31 Ocak gününe kadar sürecek.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/33968
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uğur Mumcu katledilişinin 30’uncu yılında unutulmadı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar Konferansı, çalıştaylarla tamamlandı

Gazeteciler Cemiyeti’nin düzenlediği “Gazeteciliğin Dönüşümü ve Arayışlar” Konferansı’nın ikinci gününde gazetecilerin, akademisyenlerin ve hukukçuların katıldığı çalıştaylar yapıldı.

Kapat