15 Temmuz 2023, Cumartesi - 08:15

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uğur Mumcu unutulmadı

Tarih: 24 Ocak 2022

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 119

Gazeteci yazar Uğur Mumcu, 29 yıl önce evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu katledilmişti. Sevenleri Mumcu’yu bir kez daha andı.

Anma etkinlikleri saat 10.00’da Batıkent Metro istasyonundan Uğur Mumcu Parkına yürüyüş ile başladı. Saat 11.00’de Uğur Mumcu anıtına çelenk bırakıldı ve anma töreni düzenlendi. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar da anma törenindeydi. Yaşar, Uğur Mumcu’dan önce de sonra da pek çok güçlü kalemin faili meçhul cinayetlere kurban edildiğini belirterek “Bizler her yıl 24 Ocak’ta Uğur Mumcu’yu anıyor mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.  Fethi Yaşar, “Türkiye halkının hukuk içinde yaşamasını, emeğin en yüce değer olmasını ve bu ülkede haksızlıkların, hukuksuzlukların olmamasını, mafyaya ve emperyalizme karşı kalemini yiğitçe savunan Uğur Mumcu’yu anıyoruz” diye konuştu.

Törende ayrıca Uğur Mumcu Mahallesi Muhtarı Cennet Mumcu da bir konuşma yaptı. Mumcu, “Bedenler ölüyor, arkalarında öksüz yetim çocuklar acılı aileler bırakarak fikirler, idealler nesillerden nesile aktarılıyor, zaman içinde evrilsede özü değişmiyor” ifadelerini kullandı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar

Kılıçdaroğlu, Yavaş ve Mumcu ailesi Uğur Mumcu Sokağı’ndaydı

Sevenleri saat 12.00’de de karanfiller ve mumlarla Uğur Mumcu Sokağı’ndaydı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Mumcu anıtına karanfil bıraktı. Uğur Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu, kızı Özge Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu bir kez daha anıt başına gelerek Uğur Mumcu’yu andı. Anmada çok sayıda milletvekili ve gazeteci de vardı.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, anıta birlikte karanfil bıraktı.

Mumcu ailesi de anıt başındaydı.

REDD müzik grubu da Uğur Mumcu anıtı önünde “Uğur Mumcu için birlikte söylüyoruz” başlığıyla bir dinletiyle Mumcu’yu andı.

Anmaya katılanlar Görünüm’e değerlendirdi

Uğur Mumcu Anıtı’ndaki anmaya katılan CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Görünüm’e yaptığı açıklamada, “Hem ilkeleriyle aklımızda, hem de mevcut karşı olduğu yapıyla bugün savaşmaya devam ediyoruz” dedi. Hakverdi şu değerlendirmeyi yaptı:

“Her zaman gerçeklerin peşinde olan araştırmacı ve yazar Uğur Mumcu’yu bugün burada anmak için bir araya geldik her yıl olduğu gibi. Mumcu, ilkeleriyle hala aklımızda. Karşı olduğu yapıyla bugün savaşmaya da devam ediyoruz. Bugün geldiğimiz noktada katillerinin hâlâ bulunamamış olması aynı zihniyetin devam ettiğini gösteriyor. Aynı mücadeleyi yükseltmek bizim görevimiz ve kısa zamanda ülkeyi aydınlığa çıkardığımızda bence Uğur Mumcu’nun katilini de açığa çıkaracağız.”

Uğur Mumcu’nun üniversiteden arkadaşı olduğunu söyleyen Atilla Sar da törene katılanlar arasındaydı. Uğur Mumcu ile 1967 yılında öğrenciyken tanıştığını belirten Sar, şunları söyledi:

“Öğrenci hareketleri ile ilgili kendisini hukukçu olarak çağırırdık. İktidarı desteklemenin ya da siyasi iktidarı eleştirmenin ne olduğunu anlatan konferanslar verirdi. Türkiye’de yeraltı dünyasının kirli ilişkilerini ortaya çıkarmaya başlamıştı. Buna yönelik araştırma yaparken 1993 senesinde öldürüldüğünü duydum ve çok üzüldüm.”

Mumcu’yu anan yurttaşlardan biri olan Cahit Özgür de, “Uğur Mumcu bizim gençliğimizin en önemli gazetecilerinden birisi. Ölümüyle Türkiye büyük bir değerini kaybetmiştir. Gerçek Atatürkçülüğü savunan ve o uğurda da hayatını hiçe sayan, kokmayan, yılmayan bir gazeteciydi. Yeni gazetecilere de örnek olmasını diliyorum” diyerek düşüncelerini paylaştı.

 

Uğur Mumcu son olarak saat 14.30’da ailesi, okurları ve sevenleri tarafından bir kez de Cebeci Asri Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/31461
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uğur Mumcu unutulmadı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat