1 Ağustos 2023, Salı - 21:50

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ulucanlar’da ızgaralar mikrop saçıyor

Tarih: 11 Temmuz 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 139

Altındağ’da bulunan Ulucanlar Caddesi’nde yaklaşık 20 kadar ızgara tıkalı olduğu için etrafa koku ve sinek yayıyor. Bina sakinleri ve esnaflar mikrop yuvasına dönen ve çevreye zarar veren ızgaraların temizlenmesini istiyor.

Ankara’nın ticaret merkezlerinden Ulucanlar’da, ızgara ve logarların tıkanması, etrafa koku ve sinek yaymaya başladı. Ulucanlar Caddesinde ve Başşehir Sokak’ta bulunan yaklaşık 20 ızgara içine atılan izmarit,çöp ve çeşitli atıklar sebebiyle tıkandı ve adeta mikrop yuvasına haline geldi. Yağmurun yağmasıyla taşan ızgaralar, caddede kısa süreli sele de sebep olurken, caddede  Ankara Hastanesi ve çok sayıda eczane bulunuyor. Ankara Hastanesi girişinde de yer alan ızgaralar hastalar ve çevre sakinleri için ciddi sağlık sorunları tehlikesi yaratıyor.

Taksici Ali Zırvalı (Fotoğraflar: Seyfettin Ersöz)

Taksici Ali Zırvalı (Fotoğraflar: Seyfettin Ersöz)

Çevre sakinleri 153 Mavi Masa’ya iki ay önce şikayette bulundu. Şikayet sonrası Büyükşehir Belediyesi’nde gelen ekipler ızgaraların temizlenmesi gerektiğini belirledi. Ekipler, caddede bulunan arabalardan dolayı ASKİ’nin ızgara temizlemek için kullandığı büyük aracının giremeyeceğini söyledi ve ızgara temizliğinin gece yapılabileceğini çevre sakinlerine iletti. Bina sakinlerinden edinilen bilgiye göre temizlik için herhangi bir araç gelmedi.

Son 3 yıldır bu sorunu yaşadıklarını dile getiren Ankara Hastanesi Taksi Durağı sahibi Ali Zırvalı (50), “ızgara ve lagar kapakları 3 yıl önce değiştirildi. O günden beri bu sorunu çekiyoruz” dedi. Izgaraların etrafa çok ağır bir koku yaydığını kaydeden Zırvalı, “Burada her gün binlerce hastanın kullandığı Ankara Hastanesinin önünde yaşanıyor sorun. İnsan sağlığı için tehlike yaratıyor” diye konuştu.2

Saç iz yolunu ızgaranın üstüne kapattı

Büfe çalışanı Fatih Özer ise kokudan ve sineklerden dolayı müşterilerin büfeden alışveriş yapamadığını söyledi. Çaresiz kaldığını belirten Özer, görme engelli bireylerin kullandığı sarı şeritli iz yolundan kopan parçaları, ızgaranın üstüne kapattığını ve bu şekilde kokuyu engellediğini bildirdi.

Yakın zamanda tekrar bir şikayette bulunduklarını belirten çevre sakinleri, mikrop yuvasına dönen ve çevreye zarar veren ızgaraların temizlenmesini talep ediyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11825
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ulucanlar’da ızgaralar mikrop saçıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat