20 Temmuz 2023, Perşembe - 22:36

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uluslararası “Ortadoğu’yu İnşa Etmek” konferansı sona erdi

Tarih: 23 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 126

İLEF’te iki gündür devam eden uluslararası “Ortadoğu’yu İnşa Etmek” konferansının son oturumu ATK Sanatevi’nde yapıldı. Son oturumda modern Ortadoğu tartışıldı.

Ahmet Taner Kışlalı (ATK) Sanatevi’nde saat 17.30’da başlayan “Modern Ortadoğu’yu anlamak, Eleştirel bir Alternatif Geliştirmek” başlıklı son oturum, panel olarak düzenlendi. Moderatörlüğünü Yrd. Doç. Dr. Cenk Saraçoğlu’nun yaptığı oturumda konuşmacı olarak Prof. Dr. İlhan Uzgel ile Yrd. Doç. Dr. Clemens Hoffmann yer aldı. Açılış konuşmasını yapan Saraçoğlu, konferansın Ankara katliamından 15 gün sonra yapılmasının, yaşananlar daha tazeyken çok zor olduğunu söyledi. Saraçoğlu, konferansın bütün oturumlarında değinilen konuların genel olarak ele alınacağını belirttikten sonra sözü Hoffmann’a bıraktı.

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Fotoğraf: Hakan Soner Şener

Küresel herhangi bir bölgede olan bir olayın tüm dünyayı etkisi altına alacağına değinen Hoffmann, “Türkiye olarak Ortadoğu’da değiliz demek kavramsal açıdan mümkün değildir” dedi. Ortadoğu’da kurulan tuzaklardan bahseden Hoffman, bunlardan birinin de ‘Metodolojik Milliyetçilik’ olduğunu ifade etti. Hoffman, “Her kriz bir fırsattır, Türkiye merkezinde istisnacı bir iyimserlikle baktığımızda daha ilerici bir bakışa ulaşabiliriz, her şeye rağmen pozitif bakışı korumalıyız ” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Ardından sözü alan Prof. Dr. İlhan Uzgel, Ortadoğu’da olanların tahminen beş yıl içinde biteceğini fakat şu an yaşananların ortasında olduğumuzu belirtti. Uzgel, Batı’nın, Ortadoğu’da radikal İslamcılığın yükselmesinden endişe duyduğunu ve ılımlı İslam doğrultusunda politikalar geliştirdiğini söyledi. Bunun pilot uygulamasının ise AKP olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Uzgel, bunu “AKP’ye model ol dediler, ben lider olacağım dedi” diyerek ifade etti.

Yapılan soru-cevap bölümünün ardından, iki gündür devam eden “Ortadoğu’yu İnşa Etmek: Medya, İdeoloji ve Kültür” konferansı sona erdi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8665
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uluslararası “Ortadoğu’yu İnşa Etmek” konferansı sona erdi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat