26 Temmuz 2023, Çarşamba - 22:11

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Tarih: 30 Nisan 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 56

Bu sene 11.si düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1- 8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

Bu yıl “Barbarlığa Karşı Umut Öyküleri” teması ile düzenlenen Uluslararası İşçi Filmleri Festivali 1- 8 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Toplam 60 filmin gösterime gireceği festivalde filmler İstanbul, Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Urfa’da eşzamanlı olarak gösterilecek. Festival boyunca, 18 uluslararası, 42 yerli film olmak üzere toplamda 60 uzun ve kısa kurmaca, belgesel film seyirciyle buluşacak.

DİSK / Sine-Sen, DİSK / DEV SAGLIK-iş, DİSK/Basın-iş, Türk-iş / Tez-Koop-İş, Türk-iş / Tek Gıda-iş, KESK / SES, TTB, Halkevleri, Sendika.Org ve Çapul TV tarafından düzenlenen festivalin basın bülteninde, festivalin “Türkiye ve dünyanın dört bir yanından emekçilerin yaşamlarını ve mücadele deneyimlerini izleyicilerle buluşturmayı ve ülkemizde işçi filmi üretimini özendirmek” amacıyla yapıldığı açıklandı.

Festivalin Ankara açılışı 2 Mayıs Pazartesi günü 19.00’da Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde olacak. Mert Fırat ve Çiğdem Sezgin’in sunuculuğunu yapacağı açılışta Şafak Pavey’in yönetmenliğini yaptığı “Geride Kalanlar” filmi gösterilecek.

Festival programı ve tanıtım filmleri için ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/11125
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uluslararası İşçi Filmleri Festivali başlıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat