16 Temmuz 2023, Pazar - 05:23

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uluslararası İşçi ve İletişim Konferansı İLEF’te yapıldı

Tarih: 11 Mayıs 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 121

Laborcomm / Uluslararası İşçi ve İletişim Konferansı, 9 – 10 Mayıs’ta İLEF’te yapıldı.

Laborcomm / Uluslararası İşçi ve İletişim Konferansı, 9 – 10 Mayıs’ta Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesinde (İLEF), Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’ndeydi.

Konferans, İLEF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Funda Başaran’ın açılış konuşmasıyla başladı. Ardından Fırat Yumuşak koordinatörlüğünde “Sokağın Medyası: Haber Aktivistleri Tartışıyor” başlıklı atölye yapıldı. Sokağın sesi olduklarını ve ana akım medyanın kayıt altına almadıklarını görünür hâle getirdikleri belirten atölye katılımcıları, alternatif medyanın önemine dikkat çekti.

Atölyeden sonra öğle arası verildi.  Aranın ardından sözü, konferansın çağrılı konuşmacısı Prof. Dr. Korkut Boratav aldı.

Boratav: “Gezi ayaklanması tamamen bir emekçi hareketlenmesidir”

Fotoğraf: Vural Erişmiş

Fotoğraf: Vural Erişmiş

Konferansın çağrılı konuşmacısı Prof. Dr. Korkut Boratav, “Türkiye’de İşçi Sınıfı Kavramı: Gezi Sürecinin Gösterdikleri ve Beyaz Yakalı Proleterleşme” başlıklı bir konuşma yaptı. Kapitalist sistem ve ana akım medya bünyesinde çalışanların, farklı isimlerle ötekileştirilerek, Gezi Direnişi’ne katılımlarının engellendiğini söyleyen Boratav, “Gezi Ayaklanması tamamen bir emekçi hareketlenmesidir” diye konuştu.

Toplumun giderek işçileştiğini dile getiren Boratav, şunları söyledi: “Toplumumuz işçileşiyor ve bunun büyük bir bölümünü gençler oluşturuyor. Öğrenciler hiçbir işçi sınıfında değildir; sadece geleceğin işçi adaylarıdır. Tabii, ileriki aşamada yedek işçi havuzunun birer elemanı olacaklardır”.

Konferans kapsamında 1 atölye çalışması yapılırken, toplam 4 oturumda 19 konuşmacı da sunumlarıyla katkıda bulundu. Avusturyalı akademisyen-yazar Christian Fuchs da konferansa telekonferans yoluyla katılarak bir sunum yaptı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/6833
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uluslararası İşçi ve İletişim Konferansı İLEF’te yapıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat