1 Ağustos 2023, Salı - 21:44

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Umut Nöbeti’ni İLEF mezunları devraldı

Tarih: 18 Ocak 2016

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 79

Tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önünde başlatılan Umut Nöbeti’ni İletişimliler Vakfı üyeleri devraldı.

İletişimliler Vakfı (İLEV) üyeleri, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün serbest bırakılması için Silivri Cezaevi önündeki Umut Nöbeti’ni, bugün 52. gününde devraldı. İLEV üyelerinden Erdoğan Varol, Erol Al,  Mehmet İhsan Doğan ve Süleyman Coşkun, yoğun kar yağışı ve soğuk havaya rağmen, 12.00 – 16.00 saatleri arasında, “Haber alma hakkı insan hakkıdır. Devlet sırrı olamaz” yazılı dövizlerle tutuklu gazetecilere destek oldu.

Doğan: “Hukuki anlamda böyle bir davanın görülmesi mümkün değil”

Cezaevinde bulunan gazeteci meslektaşları için nöbete destek verdiklerini söyleyen İLEV Saymanı Mehmet İhsan Doğan, “Okulumuzun mezunu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün haklarında açılan dava yok hükmündedir. Hukuk anlamında böyle bir davanın değerlendirilmesi bile mümkün değildir. Savcıların ve yargıçların bu davayı nasıl yürüteceklerini ve sonuçlandıracaklarını hayret içinde bekliyoruz” dedi.

Dündar ve Gül’le görüşme fırsatlarının olmadığını aktaran Doğan, sözlerini şöyle bitirdi: “Hukuksuz olarak aramızdan alınan gazetecilerin, arkadaşlarımızın bir an önce aramıza dönmelerini ve doğru, tarafsız haberlerine devam etmelerini istiyoruz.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/9873
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Umut Nöbeti’ni İLEF mezunları devraldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat