14 Temmuz 2023, Cuma - 22:53

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Üniversite eğitimi de Gökçek mağduru

Tarih: 14 Aralık 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 329

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yıllardır bitiremediği ve sonunda Ulaştırma Bakanlığına devrettiği metro yapım çalışmaları, eğitime de darbe vurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yıllardır bitiremediği ve sonunda Ulaştırma Bakanlığına devrettiği metro yapım çalışmaları, eğitime de darbe vurdu.

Öğrenciler, inşaat alanının yanında akan trafiğin ortasında.

Öğrenciler, inşaat alanının yanında akan trafiğin ortasında.

Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğrencileri, yıllardır bekleyen inşaat alanlarının yarattığı sorunlardan sonra, başlayan inşaat çalışmalarından da zarar görüyorlar. Kazı ve yapım çalışmaları sonucu fakülte binaları, eğitime devam edilemeyecek kadar zarar gören öğrenciler, sorumluların, neden olduğu bu mağduriyeti gidermesini istiyorlar. Seslerini duyurmak için bir haftalık boykot kararı alan ve geçen haftayı boykotla geçiren öğrenciler, yaşadıkları sıkıntıları GÖRÜNÜM’e anlattı.

Ankara Üniversitesi’nin Dışkapı yerleşkesinde bulunan Gıda Mühendisliği bölümü, yerleşkenin hemen yakınında bir süredir devam eden Tandoğan-Keçiören metro hattı yapım çalışması sonucu hasar gördü. Hasar görüp laboratuarları ve derslikleri kullanılamaz duruma gelen binax 2012-2013 yılı güz dönemi başlangıcında eğitime kapatıldı. Bu sebeple Gıda Mühendisliği öğrencileri aynı yerleşkede bulunan Ziraat Fakültesine bağlı Temel Bilimler Eğitim Birimi binası ve çeşitli bölümlerinde ders görmeye başladılar. Gıda Mühendisliği öğrencilerini boykota götüren sıkıntıları ise işte bundan sonra başladı.

“Derslikler, sınıf mevcutlarımız için yetersiz!”

Geçtiğimiz yılın ekim ayından beri Ziraat Fakültesine bağlı Temel Bilimler Eğitim Birimi binasında eğitim gören öğrenciler, içinde bulundukları koşullardan şikayetçiler. Metro hattı yapım çalışması sonucu mağdur olduklarını dile getiren öğrenciler, GÖRÜNÜM’E şunları söyledi:

“Bizim için uygun görülen Temel Bilimler Eğitim Birimi binasının derslikleri, sınıf mevcutlarımız için yetersiz. Bu yüzden sandalye üzerinde ya da ayakta, kısaca son derece verimsiz koşullarda ders görmekteyiz. Gönderilmiş olduğumuz bu sınıflarda ders işlememiz gereken saat aralıklarında, zaman zaman derslerimiz farklı bölümlerce işgal edilmekte. Hatta kimi zaman hocalarımız ve bizler aşağılayıcı tavırlara maruz kalmaktayız.”

Laboratuvar derslerinin eksikliklerinden de bahseden ve 5 kişilik bir deney için yaklaşık 20 kişiyle deney yaptıklarını belirten öğrenciler, laboratuvar derslerine ağırlık verilmesini istiyorlar.

“Okulun kampüs içerisinde olmaması da birtakım sıkıntılar yaratmakta”

auboykotÖğrenciler, şuan eğitim gördükleri binada bulunan kantinin aktif olmamasından ve binada yemekhane bulunmamasından da muzdaripler. Aynı zamanda ısınma sorunu da yaşayan öğrenciler derslerde montla oturduklarını söylüyor. Öğrenciler en ufak kantin ihtiyaçları için ana yoldan karşıya geçiyor ve zarar gören, kendi bölüm binalarının içinde bulunduğu kantinlere gidiyorlar.

Öğrenciler, yemekhane ve kantinlerle ilgili sıkıntılarını da şu şekilde dile getiriyor:

“Bize ayrılan bina konumu itibariyle o kadar kötü bir yerde ki, öğle araları Ziraat Fakültesi’nin yemekhanesine gitmek için en az yarım saat yol yürümemiz gerekiyor. Zaten bir saat olan öğle aramız ihtiyaçlarımızı karşılamamıza yetmemekte. Ayrıca Temel Bilimler Eğitim Birimi binasında kantin bulunmuyor. Okulun civarında su, yiyecek vb. alınabilecek en yakın yer Gıda Mühendisliği binası. Bunun dışında, okulun kampüs içerisinde olmaması da birtakım sıkıntılar yaratıyor. Geçen yıl Gıda Mühendisliği’nde bulunan arkadaşımıza karşıdan karşıya geçerken araba çarpmış olması da işin ciddiyetini gözler önüne seriyor.”

“Kim mağdur ettiyse o düzeltsin”

Öğrenciler, gazetemizin sorularını yanıtlarken, çağdaş eğitim şartlarına, diğer üniversite öğrencileri gibi yeterli dersliklere ve laboratuara sahip olmak istediklerini belirttiler. Bu doğrultuda, bölüm binalarına hasar veren kurumdan mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi için binalarının onarılmasını veya daha olanaklı yeni bir binanın tahsis edilmesini istediler.

Öğrencilerin eylemlerini sosyal medyaya da taşıdı. #AUgidaboykot etiketi ile eylemlerine destek arayan öğrenciler, elektronik imza kampanyaları da başlattılar.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3041
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Üniversite eğitimi de Gökçek mağduru

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat