1 Ağustos 2023, Salı - 23:39

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Üniversite öğrencileri YÖK’ü protesto etti

Tarih: 07 Kasım 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 143

Üniversite öğrencileri, Cebeci Kampüsü’nde YÖK’ü protesto etti. Protestolarını basın açıklamasıyla sonlandıran öğrenciler, “YÖK bekçiliğinde üniversiteler sermayeye teslim edilip niteliksizleştiriliyor” dedi.

Ankara’daki üniversite öğrencileri, dün saat 16.00’da Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde Yükseköğretim Kurulu’nu (YÖK) protesto etti. Cebeci Kampüsü’nde “YÖK, polis, medya: Bu abluka dağıtılacak”, “Özgürlük bizimle özgürleşecek” sloganlarıyla yürüyüş yapan öğrenciler, kampüs girişinde bir de basın açıklaması yaptı.

Cebecili öğrenciler YÖK'ü protesto etti3 (1)

Fotoğraf: Alkan Uçarsu

“YÖK bekçiliğinde üniversiteler sermayeye teslim edilip niteliksizleştiriliyor”

Öğrenciler, basın açıklamasında, YÖK eliyle üniversitelerin “bilim merkezleri olmaktan çıkarılarak sermayenin rant merkezlerine dönüştürüldüğünü” ifade etti. Üniversitelerdeki “yandaş” kadrolaşmayla bilimsel olmayan eğitim politikalarının uygulandığını belirten öğrenciler, parasız ve bilimsel eğitim isteyen öğrencilerin üzerine ise polisin “salındığını” kaydetti.

Açıklamada, “Sermayenin işine yaramayan bilgiler bilgi olarak görülmemekte, parasal değeri olmayan bilgiler, dersler müfredattan kaldırılmaktadır. Şirketler rekabette kendisini bir adım öne çıkaracak bilgiyi aramakta, sermayenin üniversitedeki varlığı demokrasi diye aktarılmaktadır. YÖK bekçiliğinde üniversiteler sermayeye teslim edilip niteliksizleştiriliyor” ifadeleri de yer aldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8807
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Üniversite öğrencileri YÖK’ü protesto etti

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat