16 Temmuz 2023, Pazar - 10:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Üniversite öğrencilerinden uzay projesi

Tarih: 05 Mart 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 212

Uçak ve Uzay Mühendisliği öğrencileri oluşturdukları proje takımıyla birçok uluslararası projeye katılım sağlıyor. Projelerin tasarımda kalmayıp üretimini görebilme imkanı öğrencilere katkı sağlıyor.

Üniversite öğrencileri, tasarımı test etme, sistemin çalışmasını fiili olarak görme ve mühendislik projesinin çalışma düzenini görebilmek gibi süreçleri öğrenmelerini sağlayan proje yarışmaları için oluşturulan proje takımıyla birçok yarışmaya katılıyor. Uçak ve Uzay Mühendisliği Bölümünde okuyan Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencilerinin oluşturduğu proje takımı, farklı ekiplerle 3 proje üzerine çalışıyor.

Proje takımı içerisindeki ekiplerden biri Amerikan Uzay Cemiyeti (AAS) tarafından düzenlenen CanSat yarışmasına proje hazırlıyor. Ekip “Yenilikçi ve genç fikirlerle ilerlemeye çalışıyoruz” diyerek projeleri için yoğun bir takvimle çalıştıklarını belirtiyor. Proje sürecinin yoğun ve birliktelik isteyen bir çalışma süreci gerektirdiğini belirten proje ekibi, “Uluslararası birçok kuruluş öğrenciler için proje yarışması açıyor. Proje için belirli şartlar oluyor ve o şartlar çerçevesinde hazırlanıyoruz” diyor. CanSat yarışmasının NASA, Lockheed Martin ve US. Naval Research Labrotary gibi firmalar tarafından desteklenmesinin kendileri için bir güven oluşturduğunu belirten proje ekibi, “Amerikan Uzay Cemiyeti (AAS), uzay ile ilgili konularda yıllık olarak öğrenci tabanlı tasarım-inşa-uçuş yarışması düzenliyor, CanSat yarışmasının diğerlerinden farkı, yarışmanın sadece tasarımda kalmayıp, üretimine ve gerçek hayatta uygulanmasını görebilme imkanının da bulunması” ifadelerini kullanıyor.

“Genç ve yenilikçi fikirleri arıyorlar”

Proje yarışmalarına katılmanın katkılarından bahseden ekip üyeleri yarışma süreciyle ilgili şöyle konuştu:

“Bahsi geçen büyük firmalar genç ve yenilikçi fikirleri arıyorlar, yarışmalarda aslında kullanımda olan bir projeyi geliştirmemizi istiyorlar, ortaya çıkan yenilikçi fikirlerde hem onlar için hem bizler için faydalı bir süreci ortaya çıkarıyor. Yarışmaya başvurarak onların istedikleri şartlarda bir proje ortaya çıkaracağımızı taahhüt etmiş oluyoruz ve yoğun bir taslak hazırlama süreci geçiriyoruz. Yurtdışındaki düzenleyici ekibe telekonferans yöntemiyle bir sunum yapıyoruz ve proje kabul alındıktan sonra asıl süreç başlıyor, projenin üretimi ve gerçek hayatta uygulanabilirliği bu süreçte deneniyor.”

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/17553
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Üniversite öğrencilerinden uzay projesi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat