2 Ağustos 2023, Çarşamba - 01:47

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Üniversitelerde güvenlik önlemleri arttırıldı

Tarih: 04 Ocak 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 409

Artan terör eylemlerine karşı üniversitelerde güvenlik önlemleri arttırılıyor. Ankara’daki üniversitelerde yaya ve araç girişleri kontrollü şekilde yapılıyor. Son olarak Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsünde de güvenlik önlemleri arttırıldı.

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü’nde son günlerde güvenlik önlemleri arttırıldı. Kimlik kontrollerinin sıkılaştığı kampüste, öğrencilerin çantaları el dedektörüyle kontrol ediliyor. Ayrıca kampüse giren akademik ve idari taşıt pulu olan araçlar dahil tüm araçlarda, kimlik kontrolü yapılıyor ve araçların bagajları güvenlik görevlileri tarafından kontrol ediliyor. Ankara Üniversitesi’nin diğer kampüslerinde de sıkı güvenlik önlemleri devam ediyor.

ODTÜ de güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkarmıştı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yönetimi de Kasım ayında öğrenci ve akademisyenlere gönderdiği eposta yoluyla “Türkiye ve Ankara ili genelinde ve üniversiteler özelinde güvenlik hassasiyetlerinin oluşabileceği değerlendirildiği” gerekçesiyle güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkardığını açıklamıştı. Akademik ve idari taşıt pulu olan araçlar dahil tüm araçlarda, kimlik kontrolü yapılacağı vurgulanan yazıda, üniversiteyle ilgili kimlik kartı gösteremeyen kişilerin yerleşkeye girişine izin verilmeyeceği açıklanmıştı. Ayrıca öğrencilerin el dedektörüyle arandıktan sonra kampüse girebileceği yönünde karar alınmıştı. Uygulama halen sürüyor. Kimliksiz öğrenciler kampüse alınmıyor, çantalar el dedektörüyle aranıyor ve kampüse girecek araçlar güvenlik görevlileri tarafından kontrol ediliyor.

guvenlik-onlemleri

Gazi Üniversitesi de kontrolleri sıkılaştırdı

Aralık ayından itibaren Gazi Üniversitesi Beşevler kampüsünde de güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı. Merkez giriş kapısında ders saatleri boyunca polis ekiplerinin beklediği kampüste, arabalar tek tek aranıyor ve araçların altı aynayla kontrol ediliyor. Kampüse kimliksiz girişlere izin verilmiyor.

Beytepe’ye araç girişleri kontrollü

Hacettepe Üniversitesi de Aralık ayından itibaren Beytepe Kampüsü’nde güvenlik önlemlerini arttırdı. Bu kararda Aralık ayında öğrenciler arasında çıkan kavgada kampüse dışarıdan öğrenci getirildiği iddiasının etkili olduğu öğrenildi. Öğrenci, öğretim üyesi ve idari personel dışındaki ziyaretçiler ancak kapıda akademik veya idari personel aranıp teyit edildikten sonra içeri alınıyor. Araçlar güvenlik görevlileri tarafından aranıyor ve araçların içindekilerin kimlikleri kontrol ediliyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/13587
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Üniversitelerde güvenlik önlemleri arttırıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat