24 Temmuz 2023, Pazartesi - 16:07

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Ünlü: “Parlamento Muhabirliği Usta Çırak İlişkisidir”

Tarih: 27 Nisan 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 301

Parlamento muhabiri Ünsal Ünlü, İLEF‘te Şenol Ateş tarafından verilen Parlemento Muhabirliği dersine konuk oldu.Ünlü, İLEF‘lilerle deneyimlerini paylaştı.

Şenol Ateş tarafından verilmekte olan Parlamento Muhabirliği dersine gazeteci ve radyo programcısı Ünsal Ünlü, konuk oldu.Dün Metin Toker dersliğinde öğrencilerle buluşan Ünlü, parlamento muhabirliğini “Bir muhabirin gelebileceği en üst nokta” diye tanımladı.

“Gazetecilerin, bugünün Türkiye’sinde hukuk bilmeme gibi bir lüksü yok”

Gazeteciliğin okulda öğrenilebilecek bir meslek olmadığını söyleyen Ünlü, “Gazetecilik; sokakta, sahada, alanda yapamadığın zaman çok işe yaramayan bir meslektir” ifadelerini kullandı. Mesleğinin 29’ncu yılında olduğunu söyleyen Ünlü, “Gazetecilerin, bugünün Türkiye’sinde hukuk bilmeme gibi bir lüksü yok” diyerek gazetecilerin temel hukuk bilgisine sahip olması gerektiğini vurguladı.

“Parlamento muhabirliği usta çırak ilişkisidir”

Ünlü, parlamento muhabirliğine ilişkin şunları söyleyerek konuşmasını sonlandırdı:

“Gazetecilik, usta çırak ilişkisi ama parlamento muhabirliği 100 kere usta çırak ilişkisidir. Eğer ustalarla çalışmadıysanız parlamentoda sizin ekstra bir şey öğrenme şansınız yok. Böyle bakınca bizim parlamento muhabirliği derneğimiz aslında Türkiye’nin en köklü basın otoritelerinden bir tanesidir.”

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18325
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Ünlü: “Parlamento Muhabirliği Usta Çırak İlişkisidir”

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Radyo İlef’ten Özkan Uğur anısına program

Radyo Atölyesi öğrencileri, geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden sanatçı Özkan Uğur anısına “Kimler Geldi Kimler Geçti” başlıklı radyo programı hazırladı. Program 21.00’da yayında olacakåç.

Kapat