30 Ekim 2023, Pazartesi - 01:13

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Usta gazeteci Bekir Coşkun’un cenazesi memleketi Şanlıurfa’ya defnedilecek

Tarih: 19 Ekim 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 147

Tedavi gördüğü hastanede dün yaşamını yitiren Sözcü Gazetesi yazarı Bekir Coşkun, yarın Ankara’da kılınacak cenaze namazının ardından memleketi Şanlıurfa’da toprağa verilecek.

Sözcü Gazetesi yazarı, duayen gazeteci Bekir Coşkun, 75 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören Coşkun, dün akşam saatlerinde Ankara Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Coşkun’un cenaze namazı yarın (20 Ekim Salı) Bilkent Doğramacızade Ali Sami Paşa Camii’nde kılınacak ve ardından naaşı Şanlıurfa’nın Tülmen Köyü’nde defnedilecek.

Bekir Coşkun kimdir?

1945 yılında Şanlıurfa’da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Şanlıurfa’da tamamladı. Ankara’da Yüksek Gazetecilik Okulu’ndan mezun olduktan sonra 1974’te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı. 1978’de Günaydın gazetesine geçti. Köşesinin adı Dokuzuncu Köy’dü. 1987’de Sabah gazetesinde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. 1993’te Hürriyet gazetesinde geçti. Şu ana kadar yayımlanmış 4 adet kitabı bulunmaktadır: “Dövlet”, “Avukatımı İstiyorum”, “Pako’ya Mektuplar” ve “Ben Pako”. Köpeği Pako’nun adıyla kaleme aldığı yazılar yayımlanmıştır.

TRT’de yayınlanan “Pako’ya Mektuplar” adlı dizi başta BBC olmak üzere altı AB ülkesi televizyonu tarafından satın alınmıştır. Hayvansever kişiliğiyle de bilinen yazar; keman çalabilmektedir, bir doğa ve deniz tutkunudur. Yaz ayları Ayvalık’ın Cunda Adası’nda ikâmet etmektedir. Bekir Coşkun, 9 Eylül 2009 tarihinde Hürriyet gazetesinden ayrılmıştır. Bekir Coşkun, 25 Eylül 2009 tarihinde Habertürk gazetesinde köşe yazarlığına başlamıştır. Ancak referandumda AK Parti hükumetine karşı yazdığı yazılardan dolayı baskı gördüğünü iddia eden Coşkun’un işine 20 Eylül 2010’da son verilmiştir. Bekir Coşkun, 3 Kasım 2010 tarihinde Cumhuriyet gazetesinde Onuncu Köy köşesinde yazmaktaydı. Bu gazetede yazmaya devam etmekteyken ayrılmış olup 14 Mart 2013 tarihinde Sözcü gazetesi kadrosuna katılmıştır.

2017 yılı Ekim ayında kanser tedavisi nedeniyle yazılarına ara veren Bekir Coşkun, o tarihten bu yana sağlığı el verdiği sürece Sözcü gazetesindeki köşesinden okurlarıyla buluşmayı sürdürüyordu.

Son yıllarında kanser tedavisi gören Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun 18 Ekim 2020’de Ankara Şehir Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

(Biyografi kaynak: Sözcü gazetesi)

Bekir Coşkun’un ölümünün ardından birçok siyasetçi ve sanatçı başsağlığı dileklerini paylaştı:

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş:

 İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu:

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce:

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu:

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi:

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk:

26. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ:

Gazeteci İsmail Saymaz:

Gazeteci Uğur Dündar:

Gazeteci Barış Yarkadaş:

Gazeteci Sedat Bozkurt:

Gazeteci Şükrü Küçükşahin:

Gazeteci Murat Ağırel:

Çağdaş Gazeteciler Derneği:

Sanatçı Sabahat Akkiraz:

Oyuncu Mert Fırat:

 

 

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/29349
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Usta gazeteci Bekir Coşkun’un cenazesi memleketi Şanlıurfa’ya defnedilecek

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhuriyet’in yüzüncü yılı SBF’de panellerle karşılanıyor

21. Yüzyıl İçin Planlama Grubu, Cumhuriyet’in 100’üncü yılını SBF’de iki gün sürecek oturumlarda kutlayacak. Program bugün başlıyor.

Kapat