17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:41

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Usta gazeteci Ekmekçi anılıyor

Tarih: 20 Mayıs 2019

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 114

Mustafa Ekmekçi, ölümünün 22’nci yıl dönümünde anılıyor.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) eski başkanlarından Mustafa Ekmekçi, yarın ölümünün 22’nci yıl dönümünde anılacak. Ekmekçi’nin Cebeci Asri Mezarlığı’ndaki gömütü başında yapılacak tören, saat 12.00’de başlayacak. Cumhuriyet gazetesi, ÇGD, İsmail Hakkı Tonguç Belgeliği Vakfı, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Ankara Şubesi tarafından düzenlenen anmaya Ekmekçi’nin ailesi, ÇGD yönetici ile üyeleri, sevenleri ve okurları katılacak.

Mustafa Ekmekçi kimdir?

1927′de Hadim’de doğan Ekmekçi, Konya Lisesi’ni bitirdi. Babasının ölümüyle İstanbul Hukuk Fakültesi’ndeki öğrenimi yarıda bırakan ve yazar olmak isteyen Ekmekçi, kısa bir süre memurluk yaptıktan sonra Öğüt, Vatan, Ulus, Milliyet, Öncü, Yeni Ortam, Yankı ve Cumhuriyet gazetelerinde çalıştı. Milliyet Gazetesi’nden aldığı tazminat ile “Tüm” dergisini yayınladı ve daha sonra Türk Haberler Ajansı ve Yankı Dergisi’nde çalışmaya devam etti. 1975 yılında başladığı Cumhuriyet Gazetesi’ndeki işini ölümüne dek sürdürdü. Yazılarını Gün ola Harman ola, Kılçıklı Balıklar, Domuzuna Yazılar, Tilkiyle Kuyruğu, Çarıklılar, Eylül Yazıları, Öksüz Yamalığı isimli kitaplarda topladı. Ekmekçi, Türk Dil Kurumu 1964 ve 1974 yılları Gazetecilik Ödüllerini aldı. Bir dönem ÇGD başkanlığı da yapan Ekmekçi, 21 Mayıs 1997’de yaşama veda etti.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/23697
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Usta gazeteci Ekmekçi anılıyor

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat