15 Temmuz 2023, Cumartesi - 02:57

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uyum programında bölümler tanıtıldı

Tarih: 14 Eylül 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 221

İLEF 2015-2016 dönemi uyum programının ilk gününde, bölümlerin tanışma ve oryantasyon toplantıları yapıldı. Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde bugün 13.30’da başlayan toplantılarda sırasıyla Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo-Televizyon ve Sinema bölümleri tanıtıldı.

İLEF 2015-2016 akademik yılı uyum programı, saat 10.00’da başlayan ve ATAUM’da yapılan toplantının ardından saat 13.30’da Ahmet Taner Kışlalı Sanatevi’nde bölüm toplantıları ile devam etti. Sırasıyla Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım ile Radyo-Televizyon ve Sinema bölümü tanışma toplantıları yapıldı.

Gazetecilik

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Gazetecilik Bölüm Başkanı olarak açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Çiler Dursun, uyum programına katılan öğrencilere “2019 Mezunları”olarak seslendi. Gazetecilik bölümünün, en kalabalık kadroya sahip olduğunu vurgulayan Dursun, okulda yalnızca alan derslerinin değil, formasyon derslerinin de verildiğini belirtti. Prof. Dr. Dursun, içinde bulunduğumuz dönemin önemini “Türkiye’nin sadece medya ve iletişim, basın tarihi açısından değil, toplumsal tarih açısından kritik bir dönemden geçiyoruz. Bunların ne olduğunu anlayabilmek, kavrayabilmek adına, sizin de çok okumanız, tartışmanız, tartışmaları akademik düzeyde bizlerle her biçimde toplantılarla, sempozyumlarla, panellerle, ne istiyorsanız, her formda bizlerle de paylaşmanız lazım” diyerek özetledi.

Prof. Dr. Çiler Dursun’un konuşmasının ardından yöneltilen bir soru üzerine Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Abdülrezzak Altun ve Gazetecilik Bölümü Staj Koordinatörü Öğr. Gör. Gökhan Bulut, stajlar hakkında bilgi verdi. Gökhan Bulut ayrıca GÖRÜNÜM hakkında da bir sunum yaparak atölyenin işleyişini anlattı.  GÖRÜNÜM muhabirlerinden Ozan Çepni ile Alkan Uçarsu da atölye ve staj ile ilgili deneyimlerini yeni İLEF‘lilerle paylaştı.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Halkla İlişkiler ve Tanıtım bölümü (HİT) tanışma toplantısında ilk sözü Bölüm Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Melike Aktaş Yamanoğlu aldı. Bölüm öğretim elemanları da öğrencilerin kendilerine yatırım yapmalarını, sosyal aktivitelere katılmalarını ve yabancı dil öğrenmelerini tavsiye etti. Tanıtım toplantısına katılan öğretim elemanlarının tümü tek tek söz alarak yeni öğrencilere “hoş geldiniz” dedi.

Radyo Televizyon ve Sinema

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Fotoğraf: Seyfettin Ersöz

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü tanıtımının ardından Radyo Televizyon ve Sinema (RTS) Bölümü’nün tanıtımı yapıldı. Prof. Dr. Ruken Öztürk’ün açılış konuşmasıyla başlayan RTS bölümü tanıtım ve oryantasyon toplantısında, akademisyenler kendileri bölümleri ve dersleri hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Öztürk yaptığı konuşmada İLEF’i 50. yılında kazanma başarısını gösteren öğrencilerin şanslı olduğunu belirterek “Fakültemizin 50. Kuruluş yılında kontenjan sayımız 40’a düştü. Kontenjanının düşmesiyle daha nitelikli bir eğitim vereceğiz” dedi. İLEF’in iletişim alanında uzman hocalara sahip olduğunu aktaran Prof. Dr. Sezer Akarcalı ise, aydınlanmacı bir yol izleyerek öğrencilerin kendilerini yetiştirmesi gerektiğini söyledi. Tanışma toplantısında RTS bölümü atölyeleri hakkında da bilgi verildi. Film, Fotoğraf ve Radyo Atölyesi sorumlu hocaları atölye işleyişlerinden ve çalışmalarından bahsetti. Uyum programının ilk günü, öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla son buldu.

Uyum programı yarın “Bilim Ateşi Yakma ve Anıtkabir Töreni” ile devam edecek. Ankara Üniversitesi Tandoğan Yerleşkesi tören alanında saat 08.30’da toplanacak olan kortej “Bilim Ateşi Yakma” töreninin ardından Anıtkabir’e yürüyecek ve Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakacak.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/7821
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uyum programında bölümler tanıtıldı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

“Türkiye’de Deprem Gerçeği Seminerleri” başlıyor

Seminerlerin davetli konuşmacısı, ABD Colorado Üniversitesi’ne bağlı Doğal Afetler Araştırma Merkezi’nde görev yapan ve halen Japonya Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Afet Önleme Araştırma Enstitüsü’nde konuk araştırmacı olan Prof. Dr. James Goltz.

Kapat