19 Temmuz 2023, Çarşamba - 19:38

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Uyum’da ikinci gün: Tanışmayı iyi biliriz!

Tarih: 17 Eylül 2013

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 442

Ankara Üniversitesi (A.Ü.) İletişim Fakültesi (İLEF) 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Uyum Programının ikinci gününde (17 Eylül) öğrencilere Üniversitenin sunduğu imkânlarla ilgili bilgi verildi. Ayrıca bölüm tanıtım toplantıları ve atölye tanıtımları da yapıldı.

Ankara Üniversitesi (A.Ü.) İletişim Fakültesi (İLEF) 2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Uyum Programının ikinci gününde (17 Eylül) öğrencilere Üniversitenin sunduğu imkânlarla ilgili bilgi verildi. Ayrıca bölüm tanıtım toplantıları ve atölye tanıtımları da yapıldı.

SKS Daire Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Demiralp

SKS Daire Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Demiralp

A.Ü.Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı (SKS) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. F. Duygu Özel Demiralp, üniversite tarafından öğrencilerin kullanımına sunulan spor, sağlık, barınma ve kültür-sanat programları ve etkinlikleri anlattı.

Her öğrencinin bu imkânlardan yararlanması için ellerinden geleni yaptıklarını söyleyen Demiralp,öğrencilerin “Kısmi Zamanlı” olarak çalışma imkânları olduğunu da vurguladı.

Ücretsiz kültür-sanat kursları, spor salonları ve sağlık güvencesi ile ilgili de bilgi veren Demiralp, tüm öğrencileri 26-29 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek “Sonbahar Bilim ve Uyum Festivali: Kültürlerin Macerası” etkinliğine de davet etti.

Ankara Üniversitesinin kayıtlı öğrencilerine sunduğu imkânlarla ilgili ayrıntılı bilgi http://sks.ankara.edu.tr adresinden edinilebilir.

Bölümler tanıtıldı

Uyum Programının ikinci gününde İLEF bölüm tanıtım toplantıları da yapıldı. Yeni öğrencilerin bölüm öğretim elemanlarıyla tanıştığı toplantılarda bölüm dersleri ve uygulama atölyeleri hakkında detaylı bilgi verildi.

Gazetecilik

Gazetecilik Bölümü tanıtım toplantısından

Gazetecilik Bölümü tanıtım toplantısından

Gazetecilik bölümünün tanıtımını yapan Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çiler Dursun, çok kuvvetli bir akademik kadroya sahip olduklarını vurgulayarak bölümdeki eğitimin, gazetecilerin sahip olması gereken eleştirel bakış açısını edindirmeyi amaçladığını belirtti. Dursun, öğrencilere “Liberal ortamlarda kendi duruşunuzu koruyun. Bunu sağlayabilmek için de İLEF’te hem derslerinizi hem de uygulamalarınızı özenle takip edeceğinize inanıyorum” dedi.

Dursun’un ardından toplantıda bulunan öğretim elemanları, kendilerini ve derslerini tanıttı. Bölüm hocalarının ortak vurgusu ise İLEF’in hedefinin asıl olarak “nitelikli gazeteciler” yetiştirmek olduğu idi.

Toplantıda, Gazetecilik Bölümüne bağlı uygulama atölyesi olan gazetemiz GÖRÜNÜM ile ilgili de küçük bir sunum yapıldı. Tüm bölüm hocalarının GÖRÜNÜM’ün önemine değindiği toplantıda öğrencilerin gazetemize ilgisi yoğun oldu.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım (HİT)

HİT bölüm tanıtım toplantısından

HİT bölüm tanıtım toplantısından

HİT bölüm tanıtımını Bölüm Başkanı Doç. Dr. Sema Yıldırım Becerikli yaptı. Bölümdeki öğretim elemanı sayısının az olmasına rağmen her bir hocanın “10 hoca gücünde” olduğunu belirten Becerikli, öğrencilerin hocalarla iletişim konusunda çekingen davranmasına gerek olmadığını kaydetti.

HİT bölüm toplantısına damgasını vuran espri ise Doç. Dr. Nuran Yıldız’ın ve Öğretim Görevlisi Mehmet Sobacı’nın, öğrencilerin kendilerinden “nefret edeceklerini” söylemesi oldu. Bölüm hocaları buna rağmen öğrencilerin İLEF’te aldıkları eğitimin kıymetini mezuniyet sonrası daha iyi anlayacaklarını dile getirdi.

Toplantıda ayrıca bölüm mezunları Burcu Yılmaz ve Eser Altınok da iş koşulları ve çalışma alanları hakkında bilgi verdi.

Bölüme bağlı Reklam Atölyesi ise Atölye Sorumlusu Öğretim Görevlisi Mehmet Sobacı ve Atölye öğrencilerinden Koordinatör Tolga Eroğlu tarafından tanıtıldı.

Radyo Televizyon ve Sinema (RTS)

RTS bölüm tanıtım toplantısından

RTS bölüm tanıtım toplantısından

RTS bölümü tanıtımını Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nejat Ulusay gerçekleştirdi. İLEF Dekanı RTS Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruken Öztürk de öğrencilerin hazırlık eğitimini bir an önce tamamlayarak Fakülteye gelmelerini umduğunu ifade etti.

Öte yandan yeni öğrencilere, toplantıda, Bölüme bağlı Radyo Atölyesi, Fotoğraf Atölyesi ve Film Atölyesi’ne katılımları çağrısı da yapıldı.

 

 

Mönüde Ankara Simidi vardı

Öğrenci mönüsü: Ankara Simidi

Öğrenci mönüsü: Ankara Simidi

Yeni İLEF’lilere gün boyu Ankara Simidi ve çay ikram edildi. Öğrenciler böylece eğitimleri boyunca “vaz geçemeyecekleri” mönüyle de tanışmış oldu.

 

 

 

 

 

 

 

Atölye tanıtımları

İLEF’in uygulama atölyeleri ve bazı öğrenci toplulukları da ATK Sanat Evi’nde düzenlenen etkinlikte masa açarak yeni öğrencilere tanıtıldı. Masalarda, atölyelerin geçmiş yıllardaki çalışmaları da sergilendi.

Fotoğraf Atölyesi

Fotoğraf Atölyesi

Film Atölyesi

Film Atölyesi

Radyo Atölyesi

Radyo Atölyesi

Reklam Atölyesi

Reklam Atölyesi

Görünüm Gazetesi - Haber Atölyesi

Görünüm Gazetesi – Haber Atölyesi

 

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/2402
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Uyum’da ikinci gün: Tanışmayı iyi biliriz!

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat