28 Temmuz 2023, Cuma - 01:28

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

VivaVerita etkinliğinde Frankfurt Okulu tartışılacak

Tarih: 04 Ekim 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 71

VivaVerita Disiplinlerarası Karşılaşmalar ve Goethe Enstitüsü tarafından düzenlenen Eleştirel Teoriye Disiplinlerarası Yaklaşımlar Sempozyumu’nda, Frankfurt Okulu tartışılacak.

Çalışmalarını, “Akademiye ve akademik dile hapsedilen teorinin sınırlarını zorlayarak yaşamın her alanına dair söz söyleyen farklı düşünsel karşılaşmalar” olarak tanımlayan VivaVerita Disiplinlerarası Karşılaşmalar ve Goethe Enstitüsü tarafından düzenlenen Eleştirel Teoriye Disiplinlerarası Yaklaşımlar Sempozyumu, 6 Ekim Cuma günü Goethe Enstitüsü’nde yapılacak. Frankfurt Okulu’nun tartışılacağı sempozyum, ücretsiz katılıma açık olacak.

Sempozyuma katılacak kişilerden Goethe Enstitüsü’nün güvenlik kuralları gerekçe gösterilerek önceden kayıt yaptırması isteniyor. Kayıt yaptıracak kişilerin, isim ve soyisim bilgilerini “Sempozyum” konu başlığı  ile editor@viraverita.org adresine e-posta ile bildirmeleri gerekiyor.

VivaVerita Disiplinlerarası Karşılaşmalar nedir?

Felsefe, sosyoloji, politik teori, hukuk, iletişim, psikoloji, antropoloji ve tarih gibi farklı alanların etkileşiminden oluşan disiplinlerarası ortaklık, 25 Kasım 2013’te kuruldu. Çevrimiçi yayın alanı ve bir e-dergiden oluşan VivaVerita Disiplinlerarası Karşılaşmalar, akademik üretimin sekteye uğramaya başladığı dönemlerde Frankfurt Okulu’nun eleştirel teori geleneğini ele almanın büyük önem taşıdığını vurguluyor. Felsefe ve sosyal bilimlerin sorunlarına yeni ve çeşitli perspektiflerden bakabilmeyi amaçlayan VivaVerita, yazı yayınlamanın yanı sıra söyleşiler ve sempozyumlar da düzenleyerek felsefe ve sosyal bilimlerde yeni bir tartışma kültürü oluşturmayıı hedefliyor.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15412
Yol: Ana sayfa » Yazılar » VivaVerita etkinliğinde Frankfurt Okulu tartışılacak

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yangınla mücadele bütçesi azaltıldı, ihaleler iptal

Geçtiğimiz sene orman yangınlarıyla mücadele için 12 milyar 384 milyon TL harcanmasına karşın 2023 yılı bütçesi 10 milyar 224 milyon TL’de kaldı. Prof. Dr. Erdoğan Atmış, gazetemize verdiği demeçte "Yanlış adımlar Türkiye'yi ormansızlaştırıyor" dedi.

Kapat