17 Temmuz 2023, Pazartesi - 14:42

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

MEB yeni dönem için hazırlıklara başladı

Tarih: 15 Mayıs 2020

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 153

Millî Eğitim Bakanlığı, yeni dönem için okula dönüş hazırlıkları yapıyor. Sosyal mesafe kurallarına uyabilecek bir program hazırlığı yapan Bakanlığın yeni dönemde birçok farklı uygulama yapması bekleniyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, Covid-19 salgını nedeniyle bahar dönemini 16 Mart’tan itibaren uzaktan eğitim ile devam etmeye karar vermişti. Gelecek eğitim-öğretim yılı için hazırlıklara başlayan Milli Eğitim Bakanlığı, beş ana başlıktan oluşan bir plan hazırladı.

Sınıf ortamının sosyal mesafeye göre düzenlenecek

Başlıklardan ilki sosyal mesafeye uyması için sınıflarda yoğunluğu azaltmaya yönelik yeni oturma düzeni oluşturulması ve sınıfların ikiye ayrılması düşünülüyor. Bunun üzerine yeni sıralar için ihale açıldı. Böylelikle öğrenciler arası temas en aza düşürülmesi bekleniyor.

Yaşa uygun maskeler için simülasyon yapılacak

Yeni eğitim döneminde temizlik ve maske kuralı önemini korumaya devam edecek. Anasınıfından liseye kadar her öğrencinin ihtiyacına uygun şekilde maske temin edilebilmesi için çalışılıyor. Standart maskelerin öğrencileri korumaya yetmeyeceği düşünüldüğü için her yaşa uygun maskenin şekil ve büyüklüğü açısından simülasyon yapılacak.

Covid-19 için kılavuz hazırlanacak

Ayrıca MEB, Covid-19 salgını sonrası “Okula Uyumu Kolaylaştırmak, Okullar İçin Çocuk ve Gençlere Yardım Kılavuzu” hazırlayarak öğretmenleri, velileri ve öğrencileri bilgilendirmeyi amaçlıyor.

EBA TV yeni dönemde de yayına devam edecek

MEB’in yeni dönem hazırlıkları arasında EBA TV’nin devam etmesi ve EBA’nın altyapısını uluslararası akreditasyona tabi tutarak yazın her seviyeye uygun yabancı dil eğitim paketi de bulunuyor. Böylece öğrenciler bir üst sınıfın kitabını da okuyabilecek. Aşırı talebin olduğu belirtilen hizmet içi eğitim programları ise yazın devam edecek.

Covid-19 salgını sebebiyle daha öncesinde MEB, Resmî Gazete’de yayımlanan ortaöğretim kurumları yönetmeliğinde değişikliğe gitmiş ve “Olağanüstü durumlarda sınıf geçme ve öğrenci başarısının değerlendirilmesi” ek maddesini ekleyerek okullarda sınıf geçme ve not ortalaması sistemini virüs salgını dönemine göre düzenlemişti. Son olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesaplarından okulların açılmasına ilişkin sorulara cevaben, “Okulların açılması demek, 18 milyon öğrenci ve 1 milyon öğretmenin evlerinden dışarı çıkması, sonra her birinin yeniden ailesiyle buluşması demek. Bu bir toplum sağlığı meselesidir ve bilimsel verilerle hareket etmek ön koşuldur. Her tarih için hazırlığımız tamam. Okullar ne zaman açılacak sorusunun şu an tek cevabı var: Çocuklarımız, öğretmenlerimiz ve ailelerimiz için en güvenli zamanda en güvenli şekilde açılacak. Bu tarihi ve uygulama şeklini de bize bilimsel veriler söyleyecek” açıklamasını yapmıştı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/28245
Yol: Ana sayfa » Yazılar » MEB yeni dönem için hazırlıklara başladı

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat