16 Temmuz 2023, Pazar - 17:51

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Yaşadığımız Çevre” yarışmasında ilk iki İLEF’ten

Tarih: 16 Mayıs 2018

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 207

Ankara Üniversitesi Çevre Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen, Yaşadığımız Çevre fotoğraf yarışmasının kazananları belli oldu. İLEF öğrencileri Tuğçe Kutlu ve Eylem Tataroğulları yarışmada ilk iki sırayı aldı.

Ankara Üniversitesi Çevre Günleri, Ankara Üniversitesi Rektörlüğü 100. Yıl Salonu’nda yapılan törenle başladı. Törende, Çevre Günleri kapsamında düzenlenen Yaşadığımız Çevre başlıklı fotoğraf yarışmasının kazananları açıklandı. A.Ü. Çevre Koordinatörü Prof. Dr. Duygu Özel Demirel’in açılış konuşmasıyla başlayan tören, komisyon üyelerinden Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nesrin Algan’ın konuşmasıyla devam etti. Çevre Koordinatörlüğü’nün yaptığı Gölbaşı bisiklet istasyonu, çim amfi, atık yağ toplama gibi çalışmalardan bahseden Algan, günümüzdeki çevre kirliliğinin boyutuna şu sözlerle değindi: “Şuan kimyasal atıklar Dünya’nın en yüksek yeri Everest’te de var, en derin nokta olan Mariana Çukuru’nda da.”

Prof. Dr. Nesrin Algan’dan sonra kürsüye gelen Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Çevre Günleri etkinliğinin asıl amacının farkındalık yaratmak olduğunu söyledi.

Etkinlik, A.Ü. Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Can’ın hazırladığı “Yaşadığımız Gezegenin Belirsiz Bir Geleceği Var” belgesel gösterimiyle devam etti. Yarışma kapsamında çekilen fotoğraf sunumunun ardından ilk üçe giren isim açıklandı. Birinci İLEF’ten Tuğçe Kutlu, ikinci yine İLEF’ten Eylem Tataroğulları, üçüncüyse Eczacılık Fakültesi’nden Merve Erkek oldu. Tören, seçici kurula sertifika verilmesinin ardından son buldu.

Birinciye Manavgat Örsem tatili, ikinci ve üçüncüye SKS’nin hazırlayacağı sürpriz paket, 60 öğrenciye de yine SKS tarafından belirlenecek mansiyon ödülleri verilecek. İlk üç çalışma şuan Tandoğan 100. Yıl Salonu’nda sergileniyor. Yarışmanın seçici kurulu ise şu isimlerden oluşuyor: Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alp Can, fotoğraf sanatçısı Barış Koca, İLEF Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Bayram Yaren ve  Doç. Dr. Melike Aktaş, Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Göncüoğlu.

Birinci olan fotoğraf: Tuğçe Kutlu İLEF

İkinci olan fotoğraf: Eylem Tataroğulları İLEF

Üçüncü olan fotoğraf: Merve Erkek Veterinerlik Fakültesi

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/18649
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Yaşadığımız Çevre” yarışmasında ilk iki İLEF’ten

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Foto Muhabirleri Derneği (TFMD) Yılın Basın Fotoğrafları 2023 ödülleri, törenle sahiplerine verildi. İLEF mezunu Uğur Yıldırım bu yıl dört kategoride aldığı beş ödülle en çok sayıda ödüle layık görülen gazeteci oldu. Bu yılki "Yaşam Boyu Onur Ödülü" de deneyimli gazeteci Coşkun Aral’a verildi. Yıldırım ve Coşkun, düşüncelerini Görünüm'le paylaştı.

Kapat