1 Ağustos 2023, Salı - 23:37

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

“Yaşamın Kıyısındaki Mülteciler” konuşuldu

Tarih: 02 Ekim 2015

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 94

Eğitim-Sen tarafından düzenlenen “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor!” etkinlikleri kapsamında Av. Eda Bekçi “Yaşamın Kıyısında Mülteciler” başlıklı konuşma yaptı.

Eğitim-Sen 5 No’lu Üniversiteler Şubesi’nin Cebeci Kampüsü’nde düzenlediği “Cebeci Kampüsü Barışa Açılıyor” etkinlikleri devam ediyor. Etkinliğin son günü Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu’nda 11.30’da Av. Eda Bekçi’nin “Yaşamın Kıyısında Mülteciler” başlıklı konuşmasıyla başladı.

Fotoğraf: Şeyma Paşayiğit

Mülteciler ile Dayanışma Derneği’nin hazırladığı, Fatih Pınar’ın yönetmenliğini yaptığı “Mülteciler” filminin gösterimi ardından Av. Eda Bekçi mülteciler ve mülteciler hakkında izlenen politikaları ele aldı.

Dünyadaki mülteci halini oluşturan tek sebebin savaşlar olduğunu vurgulayan Bekçi, “Birleşmiş Milletler genç, sağlıklı, eğitimli gibi işine yarayacak insanları cımbızla çeker gibi ülkelerine kabul ediyorlar” dedi.

Bekçi: “Mülteciler kitleler halinde kaçıyor”

Türkiye’nin mülteciler hakkında izlediği politikaları bezdirme politikası olarak nitelendiren Bekçi şunları kaydetti: “Mültecilerin geleceği belirsiz, nitelikli çözüm yok. Kitleler halinde gelenler kitleler halinde kaçmaya başladı.”

“Çözüm nedir?”

Mülteci hali için 3 ayaklı çözüm öneren Bekçi “Öncelikle Türkiye’nin durumlarını iyileştirmesi gerekiyor. Mültecilere çalışma ve eğitim hakları verilmelidir” dedi. Daha sonra yasal olarak iltica edemeyen insanların mecburen insan kaçakçılarına sığındığını fakat kişilerin üçüncü bir ülkeye sığınma hakkı olması gerektiğini belirtti. Son çözüm önerisinde ise şunları kaydetti: “Dünya ikiyüzlü politikasına son vermeli, altına imza attıkları sözleşmelerin gerekliliklerini yerine getirmeli ve mültecileri kabul etmeli.”

Bekçi’nin çözüm önerilerinin ardından soru-cevap ile etkinlik son buldu.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/8156
Yol: Ana sayfa » Yazılar » “Yaşamın Kıyısındaki Mülteciler” konuşuldu

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ziraat mühendisiyken “ekolojik bakkal” açtı, yerli üreticiye destek veriyor

Ziraat Mühendisi Melike Başak Yağmur, Ekolojik Bakkal’da organik ürün satışının yanı sıra kendi üretimi yemekler de yapıyor. Yağmur, organik ürün tüketiminin doğanın ve Dünya’nın korunması için oldukça önemli olduğunu vurguluyor.

Kapat