20 Temmuz 2023, Perşembe - 11:32

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yaşayan dâhi Ivan Marchuk’un eserleri Cermodern’de

Tarih: 20 Ekim 2017

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 244

İngiliz The Daily Telegraph Gazetesi tarafından, yaşayan 100 büyük dâhi arasında gösterilen Ukraynalı ressam Ivan Marchuk’un eserleri 19 Kasım’a kadar CerModern’de sergilenmeye devam edecek.

CerModern ve Ukrayna Büyükelçiliği iş birliğiyle düzenlenen Ivan Marchuk sergisi ziyaretçilerini bekliyor. Kendi ürettiği Pliontanizm tekniği ile resim yapan Marchuk’un eserleri 19 Kasım’a kadar ziyaret edilebilecek. Sergi, Marchuk’un Enstitü hayatından başlayıp ‘‘Dünyamın Sesi’’ dediği çalışmalarından ve olgunluk döneminde ortaya çıkardığı ve ‘‘Ruhumun Sesi’’ dediği çalışmalarına kadar farklı dönemde üretilen eserlerini kapsıyor. Sovyetler Birliği zamanında üretilen eserlerin bulunduğu sergi pazartesi hariç her gün 10:00-20:00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek.

Ivan Marchuk kimdir?

Ivan Marchuk 1936 Ternopol bölgesi Moskalevka köyünde bir dokumacı ailesinde dünyaya geldi. 1965 yılına kadar Lviv’de uygulamalı sanat eğitimi aldı. Daha sonra Kiev’de çalıştı. 1972 yılından itibaren kendi başlattığı ‘‘Pliontanism / Örme’’ tekniğiyle eserler üretmeye başladı. 1989’da SSCB’yi terk edip Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Avustralya’da yaşadı ve burada ün kazandı. 1997 yılında T. Shevchenko ödülü aldı. 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Kiev’e döndü.Taras Shevchenko’nun şiirlerinden esinlenerek çıkardığı 43 tuval, Shevchenko Ulusal Müzesi’nde sergilendi.Roma Uluslararası Modern Sanatlar Akademisi tarafından tanınan tek Ukraynalı sanatçı olan Marchuk 2007 yılında İngiliz The Daily Telegraph Gazetesi tarafından, yaşayan 100 büyük dâhi arasında gösterildi.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/15809
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yaşayan dâhi Ivan Marchuk’un eserleri Cermodern’de

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

El emekleri sergide

BELMEK'te eğitim gören kursiyerlerin eserleri Ankaralıların beğenisine sunuluyor. Altınpark'taki sergi yarın sona eriyor.

Kapat