24 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:54

  • google plus
  • twitter
  • facebook
  • rss

Yatağan direnişi: İçerde satış dışarda TOMA ve plastik mermi

Tarih: 18 Nisan 2014

|

Kategori:

|

Yazdır

|

Okunma: 289

Yatağan özelleştirmesinin başladığı saatlerde, Özelleştirme İdaresi önünde bekleyen Yatağan işçilerine karşı polis, TOMA, plastik mermi ve biber gazı kullandı.

1804-yatagan-2

Fotoğraf: Özgen Ekin Uluğ

Yatağan Termik Santrali’nin özelleştirilmesine karşı Yatağan’dan Ankara’ya yürüyen ve Özelleştirme İdaresi önünde çadırlı direnişe başlayan Yatağan işçilerine özelleştirme ihalesinin başladığı saatlerde müdahale edildi. Polis, ihalenin başladığı sırada işçileri Özelleştirme İdaresi’nin önündeki Kurtuluş Parkı’na doğru çekilmeye zorladı. İşçilerin etrafını demir bariyerlerle çevirmeye çalışan polise işçiler tepki gösterdi. İşçilerin bariyerleri yıkması ile başlayan çatışmada polis yoğun plastik mermi, biber gazı ve tazyikli su kullandı. Polisin orantısız müdahalesi sonucu on işçi yaralandı. Ömür Öztay isimli işçinin plastik mermi ile boğazından yaralandığı belirtildi. Maden-İş Sendikası Yatağan Şubesi Başkanı Süleyman Girgin ise beline isabet eden biber gazı kapsülü ile yaralandı.

Atlı polisler kullanıldı

İşçilere müdahaleye atlı polisler de katıldı. Toplumsal eylemlerde ilk defa kullanılan atlı birliklere, Yatağan işçilerine destek için gelen vatandaşlar tarafından da tepki gösterildi. Polis atlarına takılan korumaları gören işçilerin “Keşke bize de atlar kadar değer verseniz” diyerek tepki göstermesi dikkat çekti.

Polis hedef gösterdi

1804-yatagan-1

Fotoğraf: Özgen Ekin Uluğ

Kısa süren çatışma sonrası işçilerin önüne dizilen Çevik Kuvvet ekibinden bir polis, “İşçilerin değil, hukuksuz iş yapanların önüne dizilin” diyerek tepki gösteren bir işçiyi parmağıyla biber gazı tüfeği kullanan diğer polise gösterdi. Bu hareket işçiler arasında daha çok tepkiye yol açarken söz konusu polis, tepkilerin giderek tırmanması üzerine oradan uzaklaştırıldı.

Haberi Duyur

Kısa Adres: http://gorunum.tk/3679
Yol: Ana sayfa » Yazılar » Yatağan direnişi: İçerde satış dışarda TOMA ve plastik mermi

Yorumla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cermodern’de yarın Dövüş Kulübü günü

Mehmet Sindel ve Kemal Akçay'la Dövüş Kulübü film okuması yarın saat 13:00'te başlıyor.

Kapat